Εγκαίνια έκθεσης από τον Μητροπολίτη Σταγών

egkainstagon

''Με φόντο τα Μετέωρα – Απεικόνιση των Μετεώρων'', είναι ο τίτλος της έκθεσης του Παύλου Μπαλογιάννη, που τα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα ''ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ'' του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

Πρόκειται για μια έκθεση με σπάνιο και δυσεύρετο υλικό, μοναδική στο είδος της που απεικονίζει τα Μετέωρα για μια περίοδο 200 ετών.

Όπως είπε στην εισήγησή του ο κος Μπαλογιάννης το υλικό χρονολογείται από το 1745 έως το 1945 και κυρίως την περίοδο 1820-1920.

Ο κος Μπαλογιάννης έκανε μια σύντομη αναφορά στα εκθέματα βοηθώντας τους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν καλύτερα τις απεικονίσεις.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ όπου στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι πρόκειται για μοναδική και ιστορική έκθεση για τον τόπο και τον άνθρωπο γενικότερα.

Πρέπει να την επισκεφτεί ο κόσμος αλλά και τα σχολεία για να μάθουν μοναδικά πράγματα. Έδωσε συγχαρητήρια στον κο Μπαλογιάννη για την πολυετή προσπάθεια μόχθου και πόνου όπως είπε.

Από πλευράς Δήμου Καλαμπάκας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Αλμπάνης λέγοντας πως η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο υλικό που δεν έχει προβληθεί ποτέ ξανά.

Ανέφερε ότι ο κος Μπαλογιάννης είναι συλλέκτης σπάνιου υλικού και τα έργα της έκθεσης αυτής, αν και έχει κάνει πολλές εκθέσεις δεν έχουν εκτεθεί.

Όνειρο όλων είπε, είναι τα έργα του Παύλου Μπαλογιάννη να αποκτήσουν μία μόνιμη στέγη στην πόλη της Καλαμπάκας για να μπορούν να την βλέπει όλη η ανθρωπότητα.

Ακολούθησε μια δεκάλεπτη προβολή βίντεο με τα έργα της έκθεσης αλλά και όσα δε μπόρεσαν να εκτεθούν λόγω του μεγάλου αριθμού τους.

Παρευρέθησαν εκτός των ομιλισάντων Μοναχοί και Μοναχές των Αγίων Μετεώρων, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου.

egkainstagon1

egkainstagon2

egkainstagon3

Εμφανίσεις: 49480
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!