Χίου Μάρκος: ''Ο δρόμος για το Θεό είναι στενός και δύσβατος''

kallimasia«Μπορεί σήμερα να εγκαινιάζουμε μια πλατεία, αλλά ο δρόμος για το Θεό είναι στενός και δύσβατος». 

Με τα παραπάνω λόγια εγκαινίασε την πλατεία Πατριαρχών της Καλλιμασιάς ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, την Κυριακή το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση για τους Πατριάρχες Ιωακείμ Β' και Ιωακείμ Δ' τους οποίους τίμησε χθες η Καλλιμασιά.

Η αντιδήμαρχος Ιωνίας Αθ. Θλιβίτου αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, το πώς ξεκίνησε, το πώς αμφισβητήθηκε μέχρι που κυρίως τα παιδιά στην αρχή και αργότερα όλοι οι κάτοικοι του οικισμού την αποδέχθηκαν και την έβαλαν στο κέντρο του πολιτιστικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του οικισμού.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η λιτή ομιλία του Π. Καμίτση ο οποίος υπήρξε εμπνευστής και ιχνηλάτης του έργου. «Θέλαμε να αφήσουμε το στίγμα μας σε κάθε οικισμό και πιστεύω ότι τα καταφέραμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Ιωνίας και κάλεσε τη δημοτική αρχή να ολοκληρώσει το έργο με την αγορά της φάμπρικας.

«Δεν προλάβαμε εμείς να το αγοράσουμε. Λεφτά υπάρχουν για την αγορά και πρέπει η δημοτική αρχή να την ολοκληρώσει» κατέληξε ο κ. Καμίτσης.

Το πρακτικό της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου για την ονοματοδοσία της πλατείας διάβασε το μέλος του τοπικού συμβουλίου Καλλιμασιάς Β. Κωνσταντίνου.

Εμφανίσεις: 47303
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!