Και νέα δημοπρασία για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα

Temenos Athina

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα δημοπράτηση για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους των Αθηνών, έπειτα από την υπογραφή απόφασης του υπουργού Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με την οποία θα επιτραπεί να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες με πτυχίο έβδομης τάξης κατά παρέκκλιση.

Η απόφαση ήρθε έπειτα από την θετική γνωμοδότηση του Τμήματος Κατασκευών του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων στα τέλη Αυγούστου, «με την οποία γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία για την έγκριση παρέκκλισης από το άρθρο 80 του Ν. 3669/08 όπως ισχύει, προκειμένου να είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής Αναδόχου του έργου του θέματος, εργοληπτικών επιχειρήσεων με πτυχίο έβδομης τάξης», αναφέρεται σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Έτσι, το μόνο που απομένει είναι «η συμπλήρωση του πρότυπου τεύχους διακήρυξης γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτηριακών (ΕΥΔΕΚ)», η οποία, στη συνέχεια, θα προχωρήσει στην διεξαγωγή του διαγωνισμού για την μετασκευή του παλαιού κτιρίου του Ναυτικού στον Βοτανικό.

«Το προς δημοπράτηση έργο αφορά εργασίες μετασκευής παλαιού κτιρίου, το οποίο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες ως προς τον τρόπο μετασκευής του, που είναι σύμμικτη κατασκευή, και ως προς τη χρήση του, που είναι λατρευτικός χώρος» αναφέρει το υπουργείο Υποδομών.

Επίσης, «η διάρκεια ολοκλήρωσης της κατασκευής, μετά την έναρξη των εργασιών, είναι πολύ περιορισμένη, λόγω της φύσης του έργου», ενώ «για τις επεμβάσεις αυτές απαιτούνται, εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονα μηχανήματα» προσθέτει.

Σημειωτέον ότι προηγήθηκαν τρεις άγονες διαγωνισμοί, στις 9 Ιουλίου, στις 18 Ιουλίου και στις 26 Ιουλίου, αντίστοιχα, στους οποίους είχαν κληθεί να συμμετάσχουν εργοληπτικές επιχειρήσεις από τετάρτης τάξεως και άνω.

Το υπουργείο Υποδομών «θεωρεί ότι εφόσον κληθούν να συμμετέχουν εργοληπτικές επιχειρήσεις έβδομης τάξης για το σύνολο του έργου, που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, θα είναι σε θέση να το ολοκληρώσουν στο συντομότερο χρόνο» σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο.

«Η Ελληνική Πολιτεία ενδιαφέρεται για την άμεση υλοποίηση του έργου» καταλήγει το υπουργείο.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!