Οικονομική βοήθεια 100.000 δολαρίων από τον Αμερικής Δημήτριο

amerikisdimitriosΕνθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της Γαστούνης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, όταν έφτασε στο κτίριο «Σισσίνη» του Δήμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο και την 10μελή αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, το Δημοτικό Συμβούλιο, μεγάλος αριθμός ιερέων και κόσμος από το Νομό.

Στο καλωσόρισμά του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την βοήθεια που είχε προσφέρει η Αρχιεπισκοπή στη περιοχή, για το οικόπεδο που παραχώρησε στο Δήμο πλησίον του Ιονικού χωριού καθώς και για το ποσό των 144.000 δολαρίων που είχε στείλει αρχικά η Αρχιεπισκοπή στο Δήμο μετά τις πυρκαγιές.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, του ευχήθηκε καλή παραμονή στη περιοχή, μίλησε για το ήθος, τις γνώσεις και τις ικανότητές του και τον ευχαρίστησε για ότι προσφορά κάνει για την Ηλεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια είπε ότι «η Ηλεία είναι τυχερή γιατί έχει ένα τόσο μεγάλο μεγέθους Μητροπολίτη, ο οποίος εκτιμάται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στις προηγούμενες μέρες που ήταν στη Κύπρο τον πλησίασε Επίσκοπος του νησιού και του είπε πως στην Ηλεία που πας είναι ένας από τους σημαντικότερους ιεράρχες που έχει η ορθοδοξία μας».

Ο κ. Δημήτριος είπε πως η Αρχιεπισκοπή συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, τα οποία δεν έστειλε να τα διαχειριστεί το κράτος αλλά τα διαχειρίστηκε η ίδια μαζί με ειδικευμένη εταιρεία ώστε να μην χαθεί ούτε ένα cents.

Αφού έκανε απολογισμό που χορηγήθηκαν τα 4 εκατομμύρια δολάρια, έδωσε στο Δήμαρχο Πηνειού κύριο Αλέξη Καστρινό επιταγή 100.000 δολαρίων για την εκτέλεση έργων στον Δήμο Πηνειού.

Εμφανίσεις: 32882
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!