Έκκληση στους χριστιανούς ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο ειρήνης στη Συρία

130918-232

Για τη Romfea.gr, Σοφία Πολίτη

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC) προέτρεψε τα μέλη της προτεσταντικής εκκλησίας, της ορθόδοξης εκκλησίας  και της αγγλικανικής εκκλησίας να ασκήσουν πιέσεις στις κοινότητές τους και στις εθνικές κυβερνήσεις, για να υποστηρίξουν μια πολιτική λύση στον πόλεμο για τη Συρία.

Το WCC απηύθυνε την έκκληση μετά από μια συνάντηση με τον εκπρόσωπο για τη Συρία στο εξωτερικό, Λακντάρ Μπραχίμι και τον πρώην γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στην οποία και οι δύο ζήτησαν από τους Χριστιανούς ηγέτες να συμβάλουν στην κινητοποίηση της κοινής γνώμης για την ειρήνη.

«Οι εκκλησίες πρέπει να συνεχίσουν να υψώνουν τη φωνή τους εντός των κοινοτήτων τους και των κυβερνήσεων», αναφέρει ανακοινωθέν του WCC μετά από τη συνάντηση κοντά στη Γενεύη που έλαβε χώρα χθες. Πρέπει να ενισχύσουμε τη δημόσια κατακραυγή, έτσι που εκείνοι που είναι στην εξουσία να προστατεύουν το κοινό συμφέρον της ανθρωπότητας, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Ο γενικός γραμματέας του WCC, Όλαβ Φίσκε, δήλωσε ότι «υπήρξε συναίνεση σε ολόκληρη τη χριστιανική οικογένεια» για τη διαπραγμάτευση μια ειρήνης στη Συρία, κι οι Brahimi και Annan έπεισαν τους ηγέτες των εκκλησιών ότι θα μπορούσε να συμβεί «εάν υπάρχει αρκετή πολιτική υποστήριξη».

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!