Αποκατάσταση κλειστής θύρας του Ναού της Αναστάσεως

ierosolimaΤην Τετάρτην, 16ην/29ην Ιουνίου 2011, η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ εις Ιεροσόλυμα αποκατέστησε εις την αρχικήν της κατάστασιν την κλειστήν θύραν του Ναού της Αναστάσεως, την κειμένην εις δυτικόν τοίχον αυτού, εις την συμβολήν της χριστιανικής οδού μετ’ αυτής του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η Ισραηλινή Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε αναλάβει τον Νοέμβριον του 2009 εργασίας αρμολογήματος (κόχλε) επί του τοίχου της κλειστής ταύτης πύλης και αφαιρέσεως του κιγκλιδώματος του προστατεύοντος ταύτην.

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων είχε διαμαρτυρηθή τότε δια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1172 και από 1.12.2009 επιστολής αυτού προς τον κ. Shuka Dorfman, Γενικόν Διευθυντήν της Ισραηλινής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, επειδή θεωρεί την εργασίαν ταύτην ως πράξιν παραβιάσεως του προσκυνηματικού καθεστώτος  και επέμενεν εις την αποκατάστασιν της πύλης ταύτης εις την προτέραν αυτής κατάστασιν.

Τούτο εγένετο την Τετάρτην, 16ην/29ην Ιουνίου 2011, δι’  επανατοποθετήσεως κιγκλιδώματος προ της πύλης ταύτης, ως τούτο  είχε το πρότερον.

Μετά την εργασίαν ταύτην ο εκπρόσωπος Αρχιτέκτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ο τελέσας ταύτην, προσήλθε μετά του Αρχιτέκτονος  του Ναού της Αναστάσεως  κ. Θεοδοσίου  Μητροπούλου εις τήν  Α.Θ.Μ.  τον Πατέρα ημών  και  Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον  και ενημέρωσεν  Αυτόν  σχετικώς.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε  την ικανοποίησιν Αυτού επί τη  αποκαταστάσει  ταύτη  του  προσκυνηματικού καθεστώτος, η  τήρησις του οποίου αποτελεί εγγύησιν ειρηνικής, θρησκευτικής και πολιτικής συμβιώσεως  εις την Ιερουσαλήμ.

Εμφανίσεις: 38171
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!