Η Ι.Μ. Ρόδου στηρίζει όσο μπορεί τους αναξιοπαθούντες

rodou1«Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στηρίζει όσο μπορεί τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Πρέπει και η κοινωνία να σταθεί δίπλα σε εκείνους που βασανίζονται από την πενία».

Αυτό υπογράμμισε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά. 

Να σημειωθεί πως χθες ο δήμαρχος είχε την ονομαστική του εορτή και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου τον επισκέφθηκε για να του εκφράσει τις ευχές του.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας είναι πολλά και εστιάζονται στην έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Άλλοι δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα σχολικά είδη που χρειάζονται τα παιδιά τους και ζητούν τη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου», δήλωσε ο κ. Κύριλλος.

«Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στηρίζει την παροχή τροφής στους συνανθρώπους μας που ζουν την περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Φαγητό παρέχει σε ορισμένες οικογένειες και ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα στη Μεσαιωνική Πόλη. Σε λειτουργία είναι επίσης το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας και το παρασκευαστήριο φαγητού που διαθέτει για τους απόρους ο Δήμος Ρόδου», δήλωσε ο κ. Κύριλλος και πρόσθεσε πως τρόφιμα παρέχονται στους συμπολίτες μας και μέσω του προγράμματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε» που υλοποιείται σε συνεργασία με σούπερ μάρκετ του νησιού μας. 

Ο κ. Κύριλλος τόνισε πως δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που ζητούν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ή για τη νοσηλεία συγγενικών τους προσώπων σε νοσοκομεία των Αθηνών ή του εξωτερικού.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε τα αεροπορικά, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φάρμακα των συνανθρώπων μας οι οποίοι πάσχουν. Προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και να ανακουφίζουμε τους μη έχοντες. Πρέπει όμως όσοι μπορούν να βοηθήσουν εκείνους που βασανίζονται από τη φτώχεια», δήλωσε ο κ. Κύριλλος και πρόσθεσε πως αντί στεφάνων στις κηδείες οι συμπολίτες μας μπορούν να προσφέρουν τα χρήματα για να ενισχύσουν το φιλόπτωχο ταμείο. 

«Χρειαζόμαστε την ευαισθησία και τη βοήθεια του κόσμου. Η εκκλησία δεν έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, όπως στο παρελθόν. Τώρα πια καλούμαστε να πληρώνουμε σεβαστά ποσά στην Εφορία για τα ακίνητα που διαθέτουμε», δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου.

Να σημειωθεί πως από τα έσοδα των ιερών ναών η Μητρόπολη λαμβάνει ποσοστό που δεν ξεπερνά το 7%.

«Όταν ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες δεν μπορεί να ρίξει πολλά χρήματα στα παγκάρια. Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που μπορούν να γίνουν αρωγοί στο έργο που γίνεται από την εκκλησία. Στη Ρόδο μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρόδου. 

Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση ή μη των αιτημάτων για βοήθεια στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ο κ. Κύριλλος δήλωσε:

«Η κατάσταση στη Ρόδο τώρα είναι σταθερή. Όταν θα κλείσουν τα ξενοδοχεία τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Θα υπάρχουν προβλήματα μέχρι τον Απρίλιο που θα ξεκινήσει η επόμενη τουριστική σεζόν. Το χειμώνα θα αυξηθούν πολύ και τα αιτήματα συμπολιτών μας για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία της δομής που δημιουργήθηκε από την ΙΜΡ με την ονομασία «Μέριμνα», ο κ. Κύριλλος δήλωσε:

«Από τη δομή που δημιουργήσαμε και λειτουργεί στους χώρους του παλαιού ΠΙΚΠΑ παρέχονται τρόφιμα και είδη ρουχισμού σε όσους έχουν ανάγκη. Εκεί μπορούν να αφήνουν οι συμπολίτες μας τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους τους. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Υπάρχουν και άνθρωποι που δίνουν και χρήματα για να στηριχθούν αυτοί που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρόδου.

Εμφανίσεις: 55402
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!