Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για οικονομική κρίση και ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» - (Video)

ImageΣτην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Mega» μίλησε σήμερα το πρωί, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.

Ο κ. Χρυσόστομος στην αρχή της συνέντευξης του, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μόνο με υπομονή και σοβαρότητα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.»

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του για μείωση των εσόδων από το παγκάρι της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Ζακύνθου τόνισε: «Δεκαράκι… Αν είναι δεκαράκι είναι μια χαρά τουλάχιστον καλύπτει την αξία του κεριού. Ένα σεντς ρίχνουν, μετρήσαμε 7.500 τεμάχια του ενός σεντς. Επίσης 4.500 τεμάχια των 2 σεντς.»

«Άμα ο κόσμος ρίχνει ένα σεντς και παίρνει τρία κεριά, δεν θα έχουμε ούτε εκείνον που θα τα σβήσει τα κεριά, ούτε εκείνον που θα τα φέρει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Ερωτηθείς για την πρώην ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε ότι «εγώ έχω στείλει ιδιόχειρο γράμμα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκείνος το έστειλε στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών των Αθηνών εδώ και χρόνια».

«Θα σας πω δύο πράγματα περί της «Αλληλεγγύης» να φρίξετε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ζακύνθου.

Για να προσθέσει: «Σύμβαση με μια μεταφορική εταιρεία ότι θα μεταφέρει η εταιρεία αυτή, την επισιτιστική βοήθεια προς κάποιο κράτος και η μεταφορά θα κοστίσει 2 εκατ. ευρώ. Σε 15 μέρες καλείτε η εταιρεία να πάρει τα χρήματα 1.200.000, διότι δεν θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα και αυτό προέβλεπε η σύμβασης για αποζημίωση».

«1.200.000 γιατί;;», διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, τονίζοντας «τι έχασε η εταιρεία αυτή, αφού δεν πραγματοποιήθηκε το ταξίδι. Όμως το τραγικότερο της υποθέσεως, η σύμβαση που υπήρχε με την εταιρεία ήταν βάση ενός προγράμματος ΕΟΚ. Είχε λήξει έξι μήνες πριν το πρόγραμμα».

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε σε οικονομικές ατασθαλίες που γινόντουσαν, αλλά και σε δημοσιογράφους που χρηματιζόντουσαν σύμφωνα με το πόρισμα που υπάρχει.

«Να κάνετε μια εκπομπή αποκλειστικά για την «Αλληλεγγύη» και να μιλήσω εγώ, και καλέστε όποιον θέλετε», πρόσθεσε κλείνοντας ο μητροπολίτης Ζακύνθου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{youtube width="620" height="400"}q_vYaSSr58A{/youtube}

Εμφανίσεις: 48447
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!