Επίθεση σε εκκλησία στο Πακιστάν

pakischurchΤουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας σε μια εκκλησία στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Dunya είπε ότι οι τραυματίες είναι 30, ενώ νοσοκομειακή πηγή ανέφερε ότι ξεπερνούν τους 40.

Η επίθεση σημειώθηκε σε εκκλησία της πόλης Πεσαβάρ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χιμπέρ-Παχτούνκουα.

Μολονότι οι διώξεις εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, σπανίως αναφέρονται επιθέσεις σε χώρους λατρείας.

Το τηλεοπτικό κανάλι Geο μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται οι πιστοί να τρέχουν πανικόβλητοι ενώ ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε δύο εκρήξεις σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων και ότι τη στιγμή της επίθεσης μέσα στο ναό βρίσκονταν τουλάχιστον 600 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Νεότερη ενημέρωση: 11.41

 

Τουλάχιστον 43 είναι οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε μια εκκλησία του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της περιοχής.

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς δεκάδες από τους 70 και πλέον τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της επαρχίας Χιμπέρ-Παχτούνκουα, δήλωσε ο διοικητής της περιφέρειας Σαχιμπζάντα Ανίς.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας, τον Νατζίμπ Μπόγκβι, που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς, επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται επίσης δύο αστυνομικοί και τουλάχιστον έξι γυναίκες.

Οι δύο βομβιστές πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι έξω από την εκκλησία της πόλης Πεσαβάρ, μόλις άρχισαν οι πιστοί να βγαίνουν από το κτίριο αφού παρακολούθησαν την κυριακάτικη λειτουργία.

Νέα ενημέρωση: 12.49

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν σήμερα όταν δύο καμικάζι βομβιστές ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μπροστά από μια εκκλησία στην Πεσαβάρ (βορειοδυτικό Πακιστάν) κατά την έξοδο των πιστών από τη λειτουργία, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Πρόκειται για μια από τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο Πακιστάν εναντίον των χριστιανών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% των 180 εκατ. κατοίκων της χώρας και πέφτουν συχνά θύματα διακρίσεων, ωστόσο οι επιθέσεις εναντίον τους είναι πιο σπάνιες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, δύο αστυνομικοί και έξι γυναίκες.

Το νέο απολογισμό ανακοίνωσε ο γιατρός Σερ Άλι, ένας από τοιυς υπεύθυνους του νοσοκομείου Λέιντι Ρίντινγκ, του κύριου δημόσιου νοσοκομείου της Πεσαβάρ.

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, επειδή "οι περισσότεροι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο δημοτικός αξιωματούχος Σαχιμπζάντα Ανίς.

Πηγή στη μονάδα των πυροτεχνουργών έκανε γνωστό πως σημειώθηκαν δύο εκρήξεις από δύο καμικάζι.

Περισσότεροι από 600 πιστοί βρίσκονταν στην εκκλησία για τη λειτουργία.

"Αφού τελείωσε η λειτουργία, ο κόσμος άρχισε να βγαίνει και οι καμικάζι βομβιστές έτρεξαν καταπάνω τους", δήλωσε ο Νατζίμπ Μπόγκβι, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός.

Μερικοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους αμέσως μετά την επίθεση και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά διαμαρτυρόμενοι για τη βία.

 

Εμφανίσεις: 48295
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!