Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: ''Μας ψέκασαν με αθεΐα και αδιαφορία''

alexpoleos-anthi

"Κάποιοι λένε ότι "μας ψεκάζουν" γι' αυτό δεν αντιδρούμε. Δεν νομίζω, αλλά ξέρω καλά ότι μας ψέκασαν με αθεΐα και αδιαφορία για την Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη, κι έτσι μας μούδιασαν και γίναμε ένας λαός που βλέπει ναρκωμένος τα όσα του κάνουν", αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο σημείωμα για την έναρξη των κατηχητικών ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα:

Αγαπητοί μου χριστιανοί και χριστιανές γυναίκες,

Από την επομένη Κυριακή θα αρχίσουν στη Μητρόπολή μας τα Κατηχητικά Σχολεία.

Έτσι όπως τα θυμάστε οι παλαιότεροι κι όπως έχουν πια διαμορφωθεί με καινούργια θέματα και διαφορετική διδακτική μεθοδολογία.

Φροντίζουμε τα μαθήματα που διδάσκονται στα Κατηχητικά μας Σχολεία να απαντούν στα ερωτηματικά των σημερινών παιδιών, λέγοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου, ερμηνεύοντας τα νοήματα της Πίστεως και εξηγώντας τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Τα νέα παιδιά σήμερα, έχουν ανάγκη να ακούσουν το Θεό και την Εκκλησία να τους μιλάει. Να προβληματιστούν για τη ζωή τους, να εξηγήσουν τον κόσμο γύρω τους και να μάθουν πώς θα ξεπερνούν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν αύριο.

Εσείς οι γονείς, χρειάζεται μόνο να τα παρακινήσετε να 'ρθουν και να ενταχθούν σε κάποιο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας σας.

Δίνετε στα παιδιά σας πολλά, όμως αν δεν τους δώσετε τον Χριστό, τότε θα τα στείλετε ξυπόλυτα στ' αγκάθια. Είδαμε τα αποτελέσματα της Παιδείας στην Πατρίδα μας.

Μέχρι τώρα, οι γονείς μάθαιναν στα παιδιά τους ξερές γνώσεις, ξένες γλώσσες, σύγχρονη τεχνολογία, κολύμβηση, γυμναστική, χορούς και άλλα.

Χρειάζονται κι αυτά, όμως χωρίς Χριστό τα παραπάνω είναι άχρηστα. Λένε ότι πολλοί νέοι βυθίζονται σε μελαγχολία και κατάθλιψη στην Ελλάδα. Και πολλοί αυτοκτονούν.

Ξέρετε γιατί; Επειδή έχουν πολλά, όμως δεν έχουν τον Χριστό. Έμαθαν πολλά αλλά δεν έμαθαν το Ευαγγέλιο που διδάσκει πως να ζούμε με λιγότερα, πως να αντέχουμε τις δυσκολίες, πως να ξεπερνάμε τους φόβους της ζωής. Αυτά χρειάζεται ο σημερινός και ο αυριανός Έλληνας, για να ζήσει.

Ακούτε ότι κάποιοι θέλουν να καταργήσουν τα θρησκευτικά από τα Σχολεία. Αυτοί είναι εγκληματίες που θέλουν νεκρές τις ψυχές των Ελλήνων ώστε να μην αντιδρούν.

Ξέρετε γιατί δεν αντιδρούμε οι Έλληνες σε όσα "παίζονται" στην πλάτη μας; Επειδή απομακρυνθήκαμε από την Εκκλησία. Η Εκκλησία διδάσκει την Ανάσταση και η λέξη Ανάσταση κρύβει μέσα της την λέξη Επανάσταση.

Όποιος δεν ζει την Ανάσταση του Χριστού, αυτός είναι τελείως ανίκανος να επαναστατήσει.

Κάποιοι λένε ότι "μας ψεκάζουν" γι' αυτό δεν αντιδρούμε. Δεν νομίζω, αλλά ξέρω καλά ότι μας ψέκασαν με αθεΐα και αδιαφορία για την Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη, κι έτσι μας μούδιασαν και γίναμε ένας λαός που βλέπει ναρκωμένος τα όσα του κάνουν.

Γονείς και δάσκαλοι, στείλτε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό, για να μάθουν να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό.

Στείλτε τα για να μάθουν να ζουν ελεύθερα με το Χριστό και να απορρίπτουν κάθε ζυγό και κάθε σκλαβιά.

Θα μάθουν να αντέχουν τη ζωή, όταν δεν μπορούν να την αλλάξουν. Θα μάθουν να ελπίζουν σ' ένα καλύτερο αύριο και να αγωνίζονται γι' αυτό.

Συνεννοηθείτε με τους ιερείς της Ενορίας σας, πότε γίνεται Κατηχητικό για την σχολική τάξη και την ηλικία των παιδιών σας.

Μόνο ο Χριστός πλέον είναι η ελπίδα της Ελλάδος.

Χρειάζεται όμως να τον μάθουμε και να τον αξιοποιήσουμε, ώστε να αναστηθούμε, κάποτε, από την κατάπτωση που μας έχουν ρίξει, επειδή εμείς, γονείς και δάσκαλοι, χωρίς Χριστό, εύκολα πέσαμε στο βούρκο. Ο Χριστός να σας ευλογεί όλους.

Ευχέτης

Ο Μητροπολίτης σας

† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

Εμφανίσεις: 94885
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!