Γιορτάζει αύριο η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα των Κυθήρων

mirtidiotisa

Εκατοντάδες προσκυνητές συρρέουν κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου, στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων Κυθήρων όχι μόνο από το ίδιο το νησί αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κυρίως από την Κρήτη και την Πελοπόννησο αλλά και πολλοί απόδημοι από την Αυστραλία και την Αμερική, ενώ συχνά, η πολιτική ηγεσία εκπροσωπείται σε υψηλό επίπεδο.

Πρόκειται για μια από τις γνωστότερες διεθνώς θρησκευτικές γιορτές της Μεσογείου, 40 ημέρες μετά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η εικόνα της Θεοτόκου βρέθηκε τον 14ο μ.Χ. αιώνα από ένα βοσκό της περιοχής σε ερημική τοποθεσία γεμάτη από μυρτιές, απ' όπου έλαβε και το όνομα «Μυρτιδιώτισσα».

«Αύριο εορτάζουμε την εύρεση της εικόνας ταυτόχρονα με τη θεραπεία ενός παραλυτικού που αναφέρεται στο τέλος του 16ου αιώνα» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κυθήρων Θεόδωρος Κουκούλης, και προσθέτει ότι «η «Μυρτιδιώτισσα» είναι η έφορος προστάτης του νησιού όμως το Μοναστήρι και η εικόνα έχουν εθνική και παγκόσμια ακτινοβολία, χάρη στους χιλιάδες Κυθηρίους ομογενείς στις ΗΠΑ την Αυστραλία και άλλες περιοχές του κόσμου».

Σύμφωνα με την ίδια παράδοση, πολλά άλλα θαύματα αποδίδονται στη συγκεκριμένη εικόνα, όπως η προστασία του νησιού από επιδημία πανώλης, και η σωτηρία του φρουρίου των Κυθήρων από σεισμό.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!