Το φθινόπωρο τα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου στην Ιορδανία

ImageΤο φθινόπωρο του 2011 , όπως αναμένεται θα εγκαινιαστεί το Ρωσικό Προσκηνυματικό Κέντρο στην Ιορδανία.

Να αναφερθεί, ότι το Φεβρουάριο 2007, στα πλαίσια της επισήμου επισκέψεως του τότε Προέδρου της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν στην Ιορδανία, πραγματοποιήθηκε ένα ιστορικό γεγονός: Η Κυβέρνηση του Χασεμίτικου Βασιλείου της Ιορδανίας παραχώρησε στη Ρωσική Ομοσπονδία επ΄ αορίστου και αμισθί ένα οικόπεδο δίπλα στο ποταμό Ιορδάνη για την οικοδομή Ρωσικού Προσκυνηματικού Μετοχίου.

Το οικόπεδο,  το οποίο παρέλαβε η Ρωσία, ευρίσκεται στην Ευαγγελική Βηθαβάρα*, δίπλα στον ιστορικό τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου.

Το Μάρτιο 2008, τελέσθηκε αγισμός του τόπου, όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το Προσκυνηματικό Κέντρο και εν συνεχεία τελέσθηκε η τελετή του θεμελίου λίθου.

Της τελετής προεξήρχε ο τότε Επικεφαλής της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης Τύχων Ζαΐτσεφ, νυν Επίσκοπος Ποντόλσκ.

Κατά την παρούσα φάση, μετά από τα τέσσερα χρόνια οικοδομικών έργων, το Μετόχιο ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του.

* Η Βηθαβάρα (αρχ. Εβρ. – το πέρασμα) μια από τις ονομασίες του τόπου, όπου βαπτίσθηκε ο Κύριος από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο (Ιω. 1:28)

Εμφανίσεις: 35441
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!