Εξωση σε πολυκατάστημα από... Μονή

fokasΕξωση στο γνωστό πολυκατάστημα «Φωκάς» της οδού Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκανε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Τα ρολά κατέβηκαν χθες μετά 39 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, καθώς νωρίς το πρωί δικαστικός κλητήρας συνοδευόμενος από αστυνομικούς και άντρες ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν το κατάστημα.

Η επιχείρηση χρωστά ενοίκια ενός χρόνου στον ιδιοκτήτη, που δεν είναι άλλος από την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, η οποία υπάγεται στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, και η τελευταία κίνησε τις διαδικασίες έξωσης.

Οι εργαζόμενοι έκαναν μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν την έξωση και ζήτησαν πίστωση χρόνου από τη μητρόπολη, προκειμένου να πληρωθούν και οι ίδιοι, αλλά η απάντηση ήταν «αυτά δεν γίνονται».

Από τους εργαζόμενους, 120 σε όλο τον Ομιλο «Φωκάς» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι παίρνουν αυτές τις μέρες έναντι για τον μισθό του Μαρτίου!

Χθες, παρέμειναν όλο το πρωί έξω από το γνωστό κατάστημα διαμαρτυρόμενοι για την έξωση και τα χρήματα που χάνουν, ενώ υποστήριζαν ότι πλέον πληρώνονται από τις πωλήσεις και τους αντιστοιχούν περίπου 70 ευρώ την εβδομάδα.

Το ενοίκιο

Τα μαύρα στόρια που κατέβηκαν προκαλούσαν θλίψη και στενοχώρια στους Θεσσαλονικείς, που είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουν την γεμάτη εμπορεύματα βιτρίνα του Φωκά και από χθες αντιμετώπιζαν τα λουκέτα και την εγκατάλειψη.

Το ενοίκιο για το πολυκατάστημα των 6.000 τ.μ. ήταν 120.000 ευρώ και μετά από δύο διακανονισμούς έπεσε στις 85.000 ευρώ, ενώ συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρέος των 1.200.000 ευρώ σε δόσεις, αλλά, όπως υποστηρίζει η μητρόπολη, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους.

Εμφανίσεις: 54467
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!