Κοινωνικές παρεμβάσεις συμφώνησαν Δήμαρχος και Μητροπολίτης

ImageΜια νέα σελίδα στις σχέσεις της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας σηματοδοτεί η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γόρτυνας Ν. Σχοιναράκης και ο μητροπολίτης Γόρτυνας και Αρκαδίας Μακάριος, στην οποία συμφώνησαν να συμπράξουν σε σημαντικές κοινωνικές παρεμβάσεις με κορυφαία τη διοργάνωση ημερίδας στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν τα αρχαιολογικά συμπεράσματα του σπουδαίου Ιταλού αρχαιολόγου Antonino Di Vita σχετικά με τον ναό του Αγίου Τίτου και την πραγματική θέση όπου αυτός βρίσκεται.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει το επόμενο καλοκαίρι στην Γόρτυνα ανήμερα του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προκειμένου να αποκτήσει και συμβολικό χαρακτήρα.

Επίσης οι δυο πλευρές συμφώνησαν να επισκεφτούν το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να απαιτήσουν από τον υπουργό να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση για ανασκαφές στην Αρχαία Γόρτυνα, καθώς και για να βρεθεί λύση με τον δρόμο που τέμνει τη Βασιλική του Αγίου Τίτου στο χωριό Μητρόπολη.

Ο μητροπολίτης Γορτύνης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού, που μπορεί όπως του τόνισε, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να τονώσει την οικονομία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο ίδιος παρουσίασε στο δήμαρχο και τα σχέδια των μελετών που εκπόνησε η Μητρόπολη για την κατασκευή του Βήματος του Απόστολου Παύλου στο χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας!

Παράλληλα ο κ. Σχοιναράκης και ο δήμαρχος Γόρτυνας συμφώνησαν να δρομολογήσουν από κοινού μια σειρά από κοινωνικές παρεμβάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων, τη σύμπραξη για τη δημιουργία Κοινωνικού Περιπτέρου, την καθιέρωση συσσιτίων για τους απόρους του Δήμου Γόρτυνας, την οργάνωση πολιτιστικού κέντρου στην έδρα του δήμου.

Επίσης συμφώνησαν να στηριχθούν συνολικά τα πνευματικά κέντρα της περιοχής (τα επισκέπτονται κυρίως παιδιά και είναι απαραίτητο να οργανώνονται εκδηλώσεις και να ανανεώνονται τα βιβλία, τα παιχνίδια κ.α., ώστε τα παιδιά να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους .

Μια ακόμα αξιόλογη προσπάθεια που αναμένεται να γίνει αφορά στη δημιουργία σχολών Βυζαντινής Μουσικής και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου πέραν της Αγίας Βαρβάρας, την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, και τέλος την ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του καταγόμενου από τον Άγιο Θωμά, Πατριάρχου, Μελετίου Πηγά.

Εμφανίσεις: 37813
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!