Εορτασμοί των Δώδεκα Αποστόλων στη Μεγάλη Βρετανία

londinoΜε ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκαν οι ετήσιοι εορτασμοί προς τιμή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων την Τετάρτη 29η Ιουνίου και Πέμπτη 30η Ιουνίου 2011.

Τις Ιερές Ακολουθίες τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από Αρχιερείς άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών που εδρεύουν στο Λονδίνο.

Οι Αρχιερείς που πήραν μέρος ήταν:

His Eminence Archbishop Gregorios of Thyateira & Great Britain

(Ecumenical Patriarchate of Constantinople)

His Eminence Archbishop Elisey of Sourozh

(Patriarchate of Moscow)

The Most Revd Archbishop Iossif of Western & Southern Europe

(Patriarchate of Romania)

The Most Revd Archbishop Mark of Berlin, Germany & Great Britain

(Russian Orthodox Church Outside of Russia)

The Most Revd Archbishop Anatoly of Kerch

(Diocese of Sourozh)

The Rt Revd Bishop Athanasios of Tropaeou

(Archdiocese of Thyateira)

Μαζί τους πήραν μέρος μαζί με τους Ιερείς του Ναού και άλλοι από την Εκκλησία της Αντιόχειας, της Σερβίας και όλων των παραπάνω Εκκλησιών συνοδεύοντας τους Αρχιερείς τους.

Ο Σεβασμιώτατος την Τετάρτη 29η Ιουνίου χειροτόνησε σε Διάκονο τον Πέτρο Γεωργίου, ο οποίος θα εξυπηρετεί την Κοινότητα των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

Την Πέμπτη μετά την Θεία Λειτουργία όλοι οι Αρχιερείς και αντιπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών πραγματοποίησαν την καθιερωμένη 3η Πανορθόδοξη συνέλευση τους.

Τις Ιερές Ακολουθίες ελάμπρυναν με την παρουσία και την φωνή τους ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Λυκούργος Αγγελόπουλος και μέλη της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας που ήρθαν ειδικά από την Αθήνα.

Παρόντες στους επίσημους εορτασμούς ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο Αντισμηναγός Γεώργιος Τσιώτσης, ο Πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων Μεγάλης Βρετανίας κ. Μάριος Μηναίδης, αρκετοί Πρόεδροι Εκκλησιών και άλλων σωματίων, και πλήθος πιστών.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Λούης Λοίζου καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στην Κοινότητά μας, και προσέφερε μέσω του Ιερατικού Προϊσταμένου Πρωτοπρεσβύτερου Ιωσήφ Παλιούρα δώρα σε όλους.

Οι κυρίες της Αδελφότητας με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Μαρία Χρονία δεξιώθηκαν όλους τους παρευρισκόμενους.

londino1

londino2

londino3

londino4

Εμφανίσεις: 38134
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!