Μετακόμιση με την ευχή της Εκκλησίας σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ

assets LARGE t 420 6875241Στο κτίριο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οδό Μητροπόλεως 15, όπου μέχρι το 2007 στεγαζόταν το υπουργείο Παιδείας, σχεδιάζει να μετεγκατασταθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Το υπουργείο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένες συζητήσεις με την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ωστόσο, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία απομένει η επίλυση τεχνικών ζητημάτων. 

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη προσπάθεια του ΥΠΕΚΑ να μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες του - που σήμερα είναι διάσπαρτες σε διάφορα κτίρια - σε ένα κτίριο, και συγκεκριμένα στην οδό Πατησίων όπου στεγαζόταν το Μινιόν, δεν προχώρησε.

Ετσι, τώρα αναζητείται η λύση στο… ιερό ακίνητο της οδού Μητροπόλεως.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χάρη στο οκταώροφο κτίριο έκτασης 7.000 τ.μ., το παγκάρι της Εκκλησίας γέμιζε με περίπου 791.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Αυτό ήταν το ενοίκιο που πλήρωνε ετησίως το υπουργείο Παιδείας στην Εκκλησία έως το 2007. Μετά τη μεταφορά του στο Μαρούσι, η Εκκλησία προσπάθησε πολλές φορές να το νοικιάσει.

Αρκετοί διαγωνισμοί έγιναν στο παρελθόν για την αξιοποίησή του αλλά απέβησαν άκαρποι.

Εμφανίσεις: 52359
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!