Τελευταία απάντηση Ν. Γασπαράκη στον Μητροπολίτη Πειραιώς

5454Στην από 1/10/2013 προς την Ρομφαία απαντητική επιστολή του κ.Σεραφείμ στις από 17/9/2013 και 25/9/2013 δικές μου επιθυμώ να απαντήσω ως εξής και άλλη συζήτηση δεν προτίθεμαι να κάνω :

Ο Σεβασμιώτατος δεν απαντά σε κανένα απολύτως από τα υπ' εμού τιθέμενα ζητήματα τουναντίον αφήνει διαφαινόμενο τον αντίθετο του χριστιανικού λόγο του.

Προεισαγωγικά θα πω μια από τις καλύτερες κουβέντες που άκουσα από ορθόδοξο Ιεράρχη. Οταν πρόσφατα έγιναν τα επεισόδια στην Αθήνα που κάποιοι χρυσαυγίτες και παραχριστιανικές οργανώσεις προκάλεσαν ταραχή σε θέατρο, ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Κ.Δημήτριος αντέκρουσε τα λεχθέντα σε βάρος της παράστασης και της φιλοσοφίας της με τον εξής βαθειά χριστιανικό αντίλογο : «Απαγορεύεται στους Χριστιανούς ο εχθρικός λόγος».

Αυτό ισχύει προεχόντως για τον εχθρικά συνεχώς φερόμενο προς τον αναγνωρισμένο έτερο πνεύμονα του χριστιανισμού, όπως είναι ο καθολικισμός, «άγιο» Πειραιώς.

Ούτε από Ιεράρχες και Ιερείς από την Κωνσταντινούπολη ούτε από την Αλβανία, από τη Σερβία και τη Ρουμανία αλλ' ούτε και από διακεκριμένο Αγιορείτη μοναχό άκουσα ποτέ τέτοιους λόγους ικανούς να έχουν και βαθύτερες συνέπειες.

Ο Σεβ/τος περιορίζεται στην προς εμέ απάντησή του μόνο να απολογηθεί, εξωνομικά πάντως και οιονεί ως άμοιρος της νομικής αλλά και των ελληνικών γραμμάτων !! για την θέση στο αρχείο των μηνύσεών του κατά καθολικού Ιεράρχη και Ιερέως για τον αγιασμό καθολικών σχολείων μόνο από καθολικούς ιερείς στην έναρξη κάθε σχολικού έτους. Δεν αρνείται κανείς αυτό το γεγονός ενώ άλλα καθολικά σχολεία καλούν και ορθοδόξους ιερείς.

Ομως, υπό μόνο καθολικού ιερέως από 100ετηρίδος και πλέον αγιασμός ορισμένων σχολείων επουδενί συνιστά προσηλυτισμό, έστω και υπό την έννοια του υπό του εν λόγω επισκόπου επικαλουμένου φασιστικού νόμου.

Σύννομα λοιπόν έκρινε, και, απέρριψε τις μηνύσεις του και ο Εισαγγελικός Λειτουργός. Δικηγορώ 44 χρόνια και μπορούσα να εκτιμήσω το αποτέλεσμα της άφρονος αυτής μήνυσης χωρίς να χρειάζεται να έχω προηγούμενη «διασύνδεση» με τον Εισαγγελέα, ισχυρισμό που αξιοποίνως προβάλλει στην κατ' εμού μήνιν του.

Σέβομαι τα ράσα του και δεν θα μηνύσω τον επίσκοπο και ελπίζω το ίδιο να κάνει και ο κ.Εισαγγελεύς Πειραιώς. Τον πληροφορώ πάντως ότι αν δεν συμφωνεί με την απόρριψη του Εισαγγελέως μπορεί, αν έχει προθεσμία, να προσφύγει στον κ.Εισαγγελέα Εφετών Πειραιώς ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Με την απορριφθείσα μήνυσή του υπέπεσε και εκεί στα αδικήματα που αναγράφω, το αν όμως δεν τον κατεμήνυσε ούτε ο καθολικός Ιεράρχης ούτε ο Εισαγγελέας έγινε για προφανείς λόγους.

Νικόλαος Γασπαράκης

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

 

Εμφανίσεις: 50658
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!