Φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία του Ηγουμένου Φιλαρέτου

ImageΠαρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό, από την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Φιλαρέτου.

Της εξοδίου ακολουθία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασώνος κ. Βασίλειος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιο, Πατρών Χρυσόστομο, Κοζάνης Παύλο και Θηβών Γεώργιο.

Επίσης παρέστησαν πλειάδα κληρικών και μοναχών, καθώς και πλήθος πιστών και πνευματικά του παιδιά.

"Ο π. Φιλάρετος, ήταν άνθρωπος της αγάπης και φορέας του μηνύματος της Αναστάσεως.  Καταθέτω την μαρτυρία μου....», τόνισε μεταξύ αλλων ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΜΙΩΤΑΤΟΥ:

Το επικήδειο λόγο ἐξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος εσημείωσε ιδιαιτέρως ότι στο πρόσωπο του Ηγουμένου συνδυάζονταν το μοναχικό ήθος, το ιερατικόν αξίωμα και η ηγουμενική τιμή.

Για κάθε ένα εξ αυτών ο Μητροπολίτης μας ανέπτυξε σχετικά σημεία βασιζόμενος στην Πατερική Θεολογία και στην πρακτική ζωή της αγίας μας Εκκλησίας.

Επίσης για το κάθε αξίωμα που έφερε ως σταυρό ο μακαριστός Ηγούμενος ομίλησε ξεχωριστά τονίζοντας την μεγίστη προσφορά του στον μοναχισμό όπου έλαμψε ως φως εν τω κόσμω, στην ιερωσύνη όπου ανεδείχθη πατέρας, διδάσκαλος και φορέας του μηνύματος της Αναστάσεως και στον Ηγουμενικό Θρόνο τον οποίο είδε ως πορεία στον Γολγοθά και την Ανάσταση αναδειχθείς ο Πνευματικός Πατέρας, ο Κυβερνήτης και ο Πνευματικός ιατρός της Αδελφότητος της Μονής και της ευρυτέρας περιοχής.

Ειδική αναφορά έκανε ο Σεβασμιώτατος στο γεγονός ότι υπηρέτησε ο μεταστάς ως Ηγούμενος της συγκεκριμένης ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας στην οποία άφησε Ιερά Παρακαταθήκη θυσιαστικής αγάπης προς τον Θεό και την Πατρίδα.

Ὁ ηρωικός Ιεράρχης και Εθνεγέρτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ο οποίος ύψωσε το Λάβαρο τῆς Ἑπαναστάσεως κάτω από τον πλάτανο της Μονής.

 Αὐτό το Λάβαρο κράτησε ως Ιερά παρακαταθήκη στα χέρια του και ο μακαριστός Ηγούμενος, ο οποίος ἐβάστασε στους ώμους του αυτή τη βαρειά Θρησκευτική και Εθνική κληρονομιά ἀναδειχθείς αντάξιος των ηρωικών Ηγουμένων, Μοναχών και άλλων Κληρικών που έζησαν στην Αγία Λαύρα, αλλά και στον ευρύτερο Ελληνικό χώρο.

Επίσης έκανε αναφορά στην προσφορά του Ηγουμένου, ως Μετοχιάρη στο Ιερό Μετόχιο Αγίου Αλεξίου της Ιεράς Μονής Αγ. Λαύρας στη πόλη των Πατρών, όπου άφησε φήμην εναρέτου ανδρός.Ὀ  Σεβασμιώτατος κατέληξε με τα Αναστάσιμα λόγια από τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος αναγιγνώσκεται στις εκκλησίες μας την Κυριακή του Πάσχα.

* Να αναφέρουμε, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, υπήρξε συμφοιτητής με τον αοίδιμο Γέροντα.

Ο Πατρών κ. Χρυσόστομος ήτο λαϊκός και ο μακαριστός Ηγούμενος, Διάκονος.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 60325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!