Φροντίδα για τη σίτιση παιδιών στο Αλιβέρι

sitisiΠρωτοβουλίες για την παροχή πρωινού σε 200 μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στην περιοχή του Αλιβερίου,  έχει αναλάβει η Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η Μητρόπολη Δημητριάδος έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στην ΜΚΟ «Πρόληψη» που υλοποιεί αντίστοιχα προγράμματα και δράσεις σε διάφορα σχολεία ανά την Ελλάδα, προσφέροντας είτε πρωινό είτε μεσημεριανό γεύμα, ενώ ανάλογο πρόγραμμα υλοποιήθηκε πέρυσι και στο νυχτερινό σχολείο.

«Το συγκεκριμένο σχολείο επελέγη διότι βρίσκεται στην περιοχή του Αλιβερίου και γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους μαθητές, αν όχι η πλειοψηφία, είναι παιδιά που προέρχονται από άπορες οικογένειες και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για όλους», αναφέρει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην παρούσα χρονική στιγμή αναμένεται η απάντηση της «Πρόληψης» στο αίτημα της τοπικής Εκκλησίας και στη συνέχεια θα διευρυνθεί, ενδεχομένως, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το πρόγραμμα της παροχής πρωινού σε δεκάδες άπορους μαθητές διαφόρων σχολείων της Μητροπολιτικής περιφέρειας και γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν εντεταλμένοι κληρικοί σε όλα τα σχολεία.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις «οι ενορίες αναλαμβάνουν και την κάλυψη του καθημερινού φαγητού των οικογενειών απόρων μαθητών», υπογραμμίζει ο κ. Ιγνάτιος.

Η βοήθεια δίνεται με κάθε διακριτικότητα στα άπορα παιδιά, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή από το σχολικό περίγυρο, για ευνόητους λόγους.

Στο μεταξύ, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε έκκληση στους πιστούς όλης της Μητροπολιτικής περιφέρειας να ενισχύσουν την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων στα μάρκετ της περιοχής μας, προκειμένου να ενισχυθεί η καθημερινή προσφορά φαγητού σε εκατοντάδες αναξιοπαθούντες, οι οποίοι απευθύνονται σε καθημερινή βάση στα Σπίτια Γαλήνης.

Παράλληλα με τα προαναφερθέντα και με πρωτοβουλία του κ. Ιγνατίου, θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης από τις 10 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, παράσταση θεάτρου σκιών στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως,  με δωρεάν είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

Όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά κ.λπ., τα οποία θα διατίθενται για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών, των Σπιτιών Γαλήνης της Μητροπόλεως.

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η διασκέδαση μικρών και μεγάλων, χωρίς οικονομικό κόστος και ταυτόχρονα η γνωριμία των παιδιών με τις αρετές της φιλανθρωπίας.

Οπως επισημαίνει, άλλωστε ο κ. Ιγνάτιος: «η προσφορά καθημερινού φαγητού, μέσω των ενοριακών συσσιτίων, ήταν και ο γνώμονας της προσπάθειάς μας να μην υπάρχει κανείς στον τόπο μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό κάθε μέρα. Αυτό το έργο στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην αγάπη των απλών ανθρώπων και δεν επιχορηγείται από πουθενά, ενώ και η όποια υλική βοήθεια καταφθάνει από ιδιώτες ή οργανισμούς διανέμεται με σώφρονα και δίκαιο τρόπο».

Εμφανίσεις: 55206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!