Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου με Αυστρίας Αρσένιο

ifipej1

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιο, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Βουδαπέστη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, στο πλαίσιο της 3μερης επίσκεψης του στην Ουγγαρία.

Ο κ.Υφυπουργός και ο Μητροπολίτης συζήτησαν μεταξύ άλλων και το πρόβλημα του οικήματος της εκκλησίας της Βουδαπέστης, το οποίο είχε κατάσχει το πρώην κουμουνιστικό καθεστώς της Ουγγαρίας και σήμερα η Μητρόπολης Αυστρίας, Ουγγαρίας και Μεσευρώπης διεκδικεί την επιστροφή του.

Μετά την συνάντηση ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: "Είμαστε ευγνώμονες, διότι η εκκλησία σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι ο πόλος που συγκεντρώνει όλους τους Έλληνες. Κι αυτή είναι μια τεράστια συνεισφορά. Η Ελληνική Πολιτεία συμπαραστέκεται στο πολύ σημαντικό έργο που κάνετε και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τους Έλληνες Χριστιανούς της περιοχής. Χάρηκα που επισκεπτόμενος το χωριό Μπελογιάννης, είδα την πολύ όμορφη και ζεστή εκκλησία και ελπίζω ότι σύντομα και στην Βουδαπέστη θα υπάρξει ο κατάλληλος χώρος για τους συμπατριώτες μας".

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ.Αρσένιος επεσήμανε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υφυπουργό για την επίσκεψη του στην Βουδαπέστη και τη συνάντηση μας, κατά την οποία συζητήσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν τη Μητρόπολη μας εδώ στην Ουγγαρία. Η συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες που κάνουμε και πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν".

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουγγαρία, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και το ελληνικό χωριό "Μπελογιάννης" που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα έξω από την Βουδαπέστη και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πανέμορφη εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου-Ελένης και Αγίου Δημητρίου.

Ο πατήρ Ιωσήφ τον ενημέρωσε για το ναό, ο οποίος λειτουργεί από το 1996 και εκκλησιάζονται σε αυτόν οι περίπου 300 Έλληνες που έχουν μείνει στο χωριό, αλλά και οι Ούγγροι ορθόδοξοι οι οποίοι κατοικούν εκεί και στην γύρω περιοχή.

ifipej

Εμφανίσεις: 47318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!