Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου

exarchiaΜε την δέουσα ιεροπρέπεια, τελέστηκε χθες το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Του εσπερινού προεξήρχε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιμ. Δαμιανός (Πάνου) και συμμετείχαν ιερείς των μετοχίων του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.

Στον εσπερινό παρέστησαν δεκάδες πιστοί και ο εκπρόσωπος τύπου, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα Γεώργιος Βασιλείου.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας ο Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα των Αγίων Αναργύρων λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «οι δύο αυτοί Άγιοι πέραν του ότι ήταν ιατροί των σωμάτων υπήρξαν και ιατροί των ψυχών».

Κάλεσε δε τους προσκυνητές που παρευρέθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ναό, να επισκέπτονται τα πανάγια προσκυνήματα στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Και μόνο η παρουσία σας στους Ιερούς Χώρους αποτελεί ένα στήριγμα ώστε η Αγιοταφική Αδελφότητα να συνεχίσει το Ιεραποστολικό της έργο διατηρώντας αλώβητα τα πανάγια προσκυνήματα από κάθε εχθρό».

Δείτε το βίντεο:

{youtube width="620" height="400"}ApxzyeYGceg{/youtube}

0-exarchia

0-exarchia1

0-exarchia2

0-exarchia3

0-exarchia4

0-exarchia5

Εμφανίσεις: 69531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!