Υπεγράφει συμφωνία για θρησκευτική υπηρεσία στο Σερβικό στρατό

nis1Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και ο Υπουργός Άμυνας της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Ντράγκαν Σουτάνοβατς, υπέγραψαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου συμφωνία για θρησκευτικές υπηρεσία στο Σερβικό στρατό του Νις.

Η εν λόγω συμφωνία αφορά τις σχέσεις μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε σχέση με την διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών – ιερέων στο Σερβικό στρατό.

Να αναφερθεί ότι στην τελετή παρέστησαν από την Σερβική Εκκλησία, ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος και ο Επίσκοπος Έγγρας κ. Πορφύριος.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκανε λόγο για ευλογημένη συμφωνία, τονίζοντας ότι η υπογραφή αυτή είναι ιστορική στιγμή όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για τον Σερβικό στρατό.

«Η εισαγωγή των ιερέων θα φέρει υψηλότερη ποιότητα ζωής στην στρατιωτική θητεία, καθώς και πνευματικότητα σε όλο τον στρατό. Δεν είναι τυχαίο ότι η συμφωνία υπεγράφει την ημέρα του Αγίου Βίτου», πρόσθεσε ο κ. Ειρηναίος.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σουτάνοβατς αναφέρθηκε στις ανάγκες του Σερβικού στρατού, ενώ ανέφερε ότι είναι αναγκαία η παρουσία του ιερέα στον στρατό.

Ο Πατριάρχης Σερβίας μετά το πέρας της τελετής, τίμησε τον Υπουργό Άμυνας με την Ανώτατη τιμή της Επισκοπής Νις, το παράσημο του Αγίου Κωνσταντίνου για την προσφορά του απέναντι στην Εκκλησία.

nis3

nis7

Εμφανίσεις: 42741
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!