Διευκρινίσεις Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με την υλοποίηση του θρησκευτικού τουρισμού

Mitropolitis-Dodonis-1024x650Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος απέστειλε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων την κάτωθι διευκρινιστική επιστολή:

"Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΡΟΜΦΑΙΑ, διάβασα αναδημοσίευση από τη Thrakinet.tv, η οποία αφορά στην επίσκεψη του θεοφ. Επισκόπου Ποντόλσκ κ. Τύχωνος εκ του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο θρησκευτικής περιηγήσεως Ρώσων προσκυνητών στην Θράκη μας!

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ως Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων, διευκρινίζω ότι οι τρεις Σεβ. Μητροπολίτες εξ Ελλάδος (Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος) υπέγραψαν την 23ην Οκτωβρίου 2012 "Σύμφωνον Συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ρωσίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος διά Θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων" ως εντολοδόχοι της Δ.Ι.Σ., αποσταλέντες προς τούτο και μόνον στην Μόσχα.

Όπως προκύπτει από Συνοδικό Έγγραφο από 14ης Νοεμβρίου 2012 προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριο, η αποστολή της Επιτροπής των Αρχιερέων περιορίσθηκε μόνον στην ανωτέρω υπογραφή και ουχί στην εκ μέρους της υλοποίηση της ανωτέρω Συμφωνίας, διότι ακριβώς "απεφάσισεν όπως εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος ορισθή ως φορεύς υλοποιήσεως [...] το αρμόδιον Συνοδικόν Γραφείον Θρησκευτικών Περιηγήσεων [...]".

Ταύτα και επισυνάπτω το σχετικό Συνοδικό Έγγραφο φωτοστατικώς!

Ούτως ή άλλως, χαίρομαι όλως ιδιαιτέρως, όταν υπάρχει ροή Ρώσων Ομοδόξων προς την πατρίδα μας, όπως πρόκειται να συμβεί και τις επόμενες ημέρες στα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο της Ρωσικής Εβδομάδας. Μάλιστα δε, την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, με την παρουσία Ρώσων υψηλών επισκεπτών, πρόκειται να αποκαλυφθεί εν Ζακύνθω προτομή του Αγίου Ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώφ". 

SynodikoPeriigisis

Εμφανίσεις: 71712
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!