Επέτειος για την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας της Αγ. Ειρήνης

oakwviikrt5252a3e11d02c

Παρουσία πολλών πιστών κορυφώθηκαν χθες Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 οι λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις για την 11η επέτειο από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ειρήνης από την Γαλλική Μονή της Hautecombe της Σαβοίας σην περιοχή όπου φυλασσόταν για περίπου 777 χρόνια, στην Πάτρα.

Η Τιμία Κάρα της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης από τις αρχές Οκτωβρίου του 2002 που επιστράφηκε στην Πάτρα (είχε τότε πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής στην πλατεία των Συνόρων, δίπλα από το ΚΕΤχ), φυλάσσεται στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή του Ριγανόκαμπου, όπου και έλαβαν χώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο ενώ υπογράμμισε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει το ναό, την μεγάλη ευλογία και τιμή που έχει η Αποστολική Πόλη των Πατρών να φιλοξενεί δύο πανίερους θρησκευτικούς θησαυρούς, την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και πολιούχου των Πατρών και την Κάρα της Αγίας και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα, με εσπερινό, ιερά παράκληση προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης και περιφορά στους γύρω δρόμους.

jhntcbvosk5252a3f654414

 

Εμφανίσεις: 54708
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!