Εορτή των Απστολων Πέτρου κα Παύλου στη Σχολή Εφέδρων Αξιωμ. Πεζικού

ImageΜε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο Κρήτης, η εορτή των Αγίων Ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου όπου εόρτασε ο Ιερός Ναός της Σχολής.

Στην πανήγυρη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Σχολής και ο Δντής Θρησκευτ. Υπηρεσ. ΣΕΑΠ Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νεκτάριος Μαρκάκης Ταγματάρχης (ΣΙ).

Στην προσφώνησή του, ο π. Νεκτάριος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου, ως του εγγυητού της πίστεως και διαδόχου των Αποστόλων, φέροντας την Αποστολική Διαδοχή και το κήρυγμα των Αποστόλων φρέσκο και ζωντανό στη σύγχρονη εποχή.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του ευχαρίστησε και αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο τον οποίο διαδραματίζει η ΣΕΑΠ, τροφοδοτόντας σε όλη την Ελλάδα Έφεδρους Αξιωματικούς.

Επιπλέον προέβαλε το οικουμενικό έργο των Αποστόλων.

Στον εορτασμό συμμετείχαν Ιερείς από την ευρύτερη περιοχή, ο Δντής του Ραδιοφ. Σταθμού της ΙΑΚ Αρχ. Δημήτριος Πολιτάκης, οι Αξιωματικοί, οι μαθητές της Σχολής και πολλοί προσκυνητές.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο γνωστός και πολυγραφώτατος συγγραφέας και Δντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλ. της Ελλάδος κ. Μανώλης Μελινός.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη πανήγυρη μετά τη ριζική ανακαίνηση του Ιερού Ναού της ΣΕΑΠ.

eortasmos-irakleio1

eortasmos-irakleio2

peziko-irakleio

peziko-irakleio1

Εμφανίσεις: 45827
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!