Έγκριση της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου των Δώδεκα Αποστόλων

anaplasiΤην εκτέλεση και δημοπράτηση του έργου "Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Μνημειακού συνόλου των Δώδεκα Αποστόλων-ΣΑΤΑ" συνολικού προϋπολογισμού 937.500 ευρώ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίασή του.

"Με την ανάπλαση η πλατεία ανακτά τον χαρακτήρα της και τα μνημεία προβάλλονται και αναδεικνύονται ενώ ο χώρος θα εξυπηρετεί ποιοτικά την μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών που δέχεται" δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.

Στο μνημειακό σύνολο των Δώδεκα Αποστόλων, το οποίο εντάσσεται στον άξονα αρχαιολογικού περιπάτου των δυτικών τειχών της Θεσσαλονίκης, κυρίαρχη είναι η παρουσία τεσσάρων σημαντικών μνημείων, (Ναός Δώδεκα Αποστόλων, Κινστέρνα, Πυλώνας της Βυζαντινής Μονής και Οθωμανικού λουτρό Πασά Χαμάμ ή Λουτρά Φοίνιξ) και των αρχαιολογικών ευρημάτων που αναπτύσσονται κατά μήκος του Τείχους.

Η σύμβαση για την ανάθεση της α’ Φάσης της Μελέτης Ανάπλασης του ιστορικού άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας στη σύμπραξη μελετητών που έλαβαν το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων που διενήργησε το ΥΠΕΚΑ, υπεγράφη μεταξύ του κ. Κουράκη και των εκπροσώπων των μελετητικών γραφείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης (συνολικός προϋπολογισμός αμοιβής 197.898,55 ευρώ) είναι ο ανασχεδιασμός του τμήματος της οδού Αγίας Σοφίας μεταξύ των οδών Μακένζι Κινγκ και Λεωφόρου Νίκης, συμπεριλαμβανομένων των δύο υφιστάμενων πεζοδρόμων Αγ.Θεοδώρας και Γ. Σταύρου.

Χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ και θα εκπονηθεί υπό την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας (Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών) του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εμφανίσεις: 62088
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!