Εσπερινός στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Κλεινού

ImageΜε τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κλεινού, η οποία χρονολογείται από το 17ο αιώνα.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων, Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής, ενώ επίκαιρα μίλησε και ο Ηγούμενος της εορτάζουσας Ιεράς Μονής Κλεινού Αρχιμ. Γεράσιμος Μπαλλής.

Την πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης καθώς και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αρχιμανδρίτης Βαρλαάμ.

Σημειωτέον ότι η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κλεινού, ανήκει στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Πρόκειται για ναό αθωνικού τύπου, σταυροειδή εγγεγραμμένο, με πλάγιους χορούς και δίτρουλο νάρθηκα στα δυτικά.

Ο ναός είναι κατάγραφος, ενώ ξεχωρίζει η επιγραφή που βρίσκεται στο εσωρράχιο της τοξωτής θύρας εισόδου στο ναό.

Πρόκειται για τρίγλωσση ρήση του Αγίου Ζωσιμά στην αρχαία ελληνική, στη νέα ελληνική και στην αρωμουνική (βλάχικη).

Image

Εμφανίσεις: 67996
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!