Φωκάς: ''Στα χέρια της Εκκλησίας το άνοιγμα του καταστήματος''

imagesAπό τη διοίκηση των καταστημάτων "ΦΩΚΑΣ" ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

"Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία ΦΩΚΑΣ προχώρησε με επιτυχία στην υπάγωγή της στο άρθρο 99 πετυχαίνοντας τη συμφωνία των τραπεζών, των εργαζομένων και των προμηθευτών και εξασφαλίζοντας παράλληλα με επιτυχία χρηματοδότηση από τις τράπεζες για το διακανονισμό, που ζήτησε για το κατάστημα Τσιμισκή 48-50, η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, στις 27/09/2013 προχώρησε σε έξωση της επιχείρησης. Την στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας του ομίλου Φωκά με την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας κατάφερε με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τραπεζών να υλοποιήσει την υποχρέωση του  να συγκεντρώσει το ποσό των 370.000 ευρώ και να δοθεί στην Ιερά Μονή έγκαιρά, καθώς η συμφωνία εξέπνεε στις 30.09.2013.

Η πρωτοβουλία για το άνοιγμα του καταστήματος Fokas στην Τσιμισκή 48-50 είναι πλέον στα χέρια της Εκκλησίας. Με την ευχή Της, τόσο η οικογένεια Φωκά όσο και οι εργαζόμενοι του ομίλου Fokas, θα θέλαμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα για την εταιρία μας κι αυτό αιτούμαστε. Ζητούμε ο λόγος του Θεού για αγάπη και αλληλεγγύη να γίνει πράξη.

Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιηθεί η άμεση επαναλειτουργία του καταστήματος, απαραίτητο δεδομένο για την επιβίωση της εταιρίας μας και του προσωπικού των 900 οικογενειών που εργάζονται μαζί μας, δηλαδή άνω των 3.000 ατόμων που εξαρτώνται άμεσα, καθώς και πλειάδας προμηθευτών μας, πιστωτών μας και εργαζομένων τους.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, η διοίκηση Φωκάς προτείνε εναλλακτικά μία συνάντηση με έναν ουδέτερο φορέα πολιτικό ή επιχειρηματικό ή τον ίδιο το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Γ. Μπουτάρη, που θα μπορέσει να σταθεί αρωγός στο να βρεθεί μία δίκαιη λύση ώστε να ξανανοίξει το κατάστημα μας και η πόλη να ξαναβρεί τον κανονικό της ρυθμό όσο το δυνατόν πιο σύντομα".

 

Εμφανίσεις: 65060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!