Αντιπροσωπεία του Οικ. Πατριαρχείου στον Πάπα Βενέδικτο – (Video)

ImageΤοv Πάπα Βενέδικτο τον 16ο επισκέφθηκε σήμερα στη Ρώμη η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριάρχείου, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Την επίσκεψη αυτή αυτή ανταποδίδει Αντιπροσωπεία της Αγίας Έδρας, κάθε χρόνο του Αγίου Ανδρέα στη θρονική εορτή της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Η τριμελής Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Αθηναγόρα (Ιερά Μητρόπολη Βελγίου), και τον Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Πόθο, Πρωοτσύγκελλο του Μητροπολίτη Ελβετίας.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, παρέδωσε στον Πάπα Βενέδικτο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη και ένα αναμνηστικό δώρο.

Επίσης παρών στη συνάντηση ήταν ο Καρδινάλιο Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, με τον οποίο η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Αύριο Τετάρτη, 29 Ιουνίου η Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου θα συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την οποία θα προστεί ο Πάπας Βενέδικτος.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την συνάντηση:

Εμφανίσεις: 52214
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!