Λαμπρή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Μαρούσι – (Φώτο)

ImageΤον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε σήμερα το πρωί το Μαρούσι, όπου στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε με κατάνυξη και λαμπρότητα Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, Ίμβρου Κύριλλο, Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιο, Ζακύνθου Χρυσόστομο, Ιλίου Αθηναγόρα και Κηφίσιας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλο.

Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νύσσης Ελευθέριος και Ναζιανζού Θεοδώρητος.

Στην προσφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ιερός Κλήρος, Λαός και Άρχοντες αναφωνούμε: Ευ παρέστειτε της Ορθοδοξίας και του Γένους Πατριάρχα".

Εν συνέχεια ο κ. Κύριλλς υπογράμμισε ότι "το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη συνείδηση όλων των ορθοδόξων, είναι εκείνος ο ευλογημένος και ιερός θεσμός, ο οποίος καθιερώθηκε από τους ιερούς κανόνες των Ιερών Συνόδων. Λαμπρύνθηκε από άγιες και μεγάλες πατριαρχικές μορφές και καθαγιάστηκε από το αίμα ομολογητών, και μαρτύρων Πατριαρχών και Επισκόπων".

Επίσης ο Μητροπολίτης Κηφισίας, ανέφερε: "Η νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού ανήκουσα στις Μητροπόλεις της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν παύει να σέβεται τον Οικουμενικό Θρόνο και τον Προκαθήμενο του".

"Να αναγνωρίζει τις θυσίες και τους αγώνες του και να συμμετέχει στο μαρτύριο του, που αποτελεί την δόξα και το στέφανον του. Αυτόν τον σεβασμό στον Οικουμενικό Θρόνο και τον εκάστωτε Προκαθήμενο του και την τιμή απονέμει και η ελαχιστότητα μου. Αλλά και ο λαός του Αμαρουσίου, σέβεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον θεσμό και τα πρόσωπα το οποίο το υπηρετούν", πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος μετά την προσφώνησή του, προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη εις ανάμνηση της Θείας Λειτουργίας ένα σταυρό ευλογίας.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μεταξύ άλλων τόνισε: "Αποδεχθήκαμε την αδελφική πρόσκληση του Ποιμενάρχου του τόπου, αφενώς μεν για να εκπληρωθεί η ευγενής επιθυμία του, αφετέρου δε για να εκφράσουμε εις αυτόν την στοργή και την συμπαράσταση της Αγιωτάτης Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για νέα Επισκοπική του διακονία".

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλος, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ιερώτατε Μητροπολίτα Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλε, η θεία χάρις σας εκάλεσε επί το εκκλησιαστικόν πηδάλιον του τμήματος τούτου της ευάνδρου Αττικής γης, εις ημέρας δυσκόλους γνωρίζουσα προφανώς ότι είστε άξιος και ικανός για να οδηγήσετε την Ιεράν ολκάδα της αρχισυστάτου μητροπόλεως σας, εν ασφαλεία".

"Εντός της ολκάδος αυτής, ευρίσκονται και ικανοί απόγονοι εκ Μικράς Ασίας και των Νήσων της Προποντίδος και εκ του Πόντου, βιαίως εκριζωθέντων τέκνων του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, τα οποία εδώ εύρων καταφυγή και εστία", πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στον Μητροπολίτη Κηφισίας, ένα Άγιο Δισκοπότηρο από την Κωνσταντινούπολη για να ενθυμείτε πάντοτε στις προσευχές του το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τέλος ο Πατριάρχης ζήτησε από τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κύριλλο Συκή, να αναγνώσει την επίσημη Συνοδική Πράξη Αγιοκατατάξεως του Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου και θαυματουργού.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 74405
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!