Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

xeirotonia 9

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαθυλάκου ιερούργησε χθες Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, εορτή Αγ. Συμεών του Νέου Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ τελώντας την εις Διάκονον χειροτονία του Γεωργίου Τζίνη.

Αυτή τη μέρα, συμπληρώθηκαν τέσσερα έτη, από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου από την σεπτή ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Μητροπολίτη Πολυανή και Κιλκισίου.

Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το ύψιστο Μυστήριο που αποτελεί το κέντρο της Θείας Λατρείας, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, βιώνοντας συγχρόνως και το Μυστήριο της Ιερωσύνης και για τις τεράστιες ευθύνες που έχει αυτό.

«Τρέμουμε μπροστά στην ευθύνη της Ιερωσύνης, και καλούμαστε να διακονήσουμε καθημερινά τον Θεό και τον άνθρωπο. Εύχομαι να έχεις μεστή και ουσιαστική διακονία, διακονία αγωνίας για τον άνθρωπο, προσευχής για τον Θεό και προσφοράς και για τον άνθρωπο και για τον Θεό» είπε ο Σεβ. Ποιμενάρχης Πολυανής και Κιλκισίου απευθυνόμενος προς τον χειροτονηθέντα και συνέχισε: «όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος εξέφρασε την αγάπη του προς τον Θεό, μια αγάπη που χαρακτηρίζεται από Θεϊκόν έρωτα, που πηγάζει από την εσωτερική αναζήτηση του, έτσι και εσύ να βιώσεις την αλήθεια και να διακονήσεις προς Δόξαν Θεού και σωτηρία ανθρώπου».

Εμφανώς συγκινημένος και με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Θεόν για το τελούμενον Μυστήριο της εισόδου του στην Ιερατική Οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και γενικότερα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ο χειροτονηθείς διάκονος τόνισε: «Έχοντας βαθειά επίγνωση της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας αποφάσισα και επέλεξα με γνώση και περίσκεψη να εισέλθω στα ενδότερα τον Θυσιαστηρίον, έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της συζύγου μου Μαρίας την οποία ευχαριστώ για όλα όσα μου έχει προσφέρει και μου συμπαραστέκεται ως άγγελος Κυρίου.

 Συγχρόνως Σεβασμιώτατε, ακούοντας την προτροπή του Κυρίου μας, ‘’ο θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι’’ με όλη τη συναίσθηση της αμαρτωλότητας και πνευματικής μου πτωχείας, αποφάσισα να διακονήσω το σωτήριο έργο της Εκκλησίας μας. Η Ιερότητα των μοναδικών αυτών στιγμών δεν επιτρέπει να επεκταθώ περισσότερο.

Όμως θεωρώ απαραίτητο από αληθινή ψυχική ανάγκη να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη και σεβασμό προς το σεπτό πρόσωπο της Σεβασμιότητός Σας. Ο Φιλάνθρωπος Κύριος και Θεός μας, Σας έφερε στη ζωή μου και Σας χρησιμοποιεί σαν όργανό Του, ώστε ν’αξιωθώ αυτού του Θεϊκού δώρου» ενώ στο τέλος της ομιλίας του είπε: «Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα, είναι σημαντική η σημερινή ημέρα και ιδιαίτερη Ευλογία, ημέρα κατά την οποία η Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τη 12η Οκτωβρίου του 2009, εορτή του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, Σας εξέλεξε Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου.

Και νυν Πάτερ και Δέσποτα, λάβε με άνθρωπο αμαρτωλό και ανάδειξόν με  διάκονο του φρικτού Θυσιαστηρίου.

Σύ δε Κύριε ο Θεός μου, δέξαι με όχι κατ’αξίαν αλλά κατά Χάριν και ποίησόν με  γνήσιον υπηρέτην Σου και του λαού Σου» ευχαριστώντας την σύζυγο του, την οικογένεια του και τον πνευματικό του πατέρα πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Παπαδόπουλο για την πνευματική στήριξη του.

xeirotonia 7

xeirotonia 10

xeirotonia 2

xeirotonia 11

xeirotonia 13

xeirotonia 22

xeirotonia 19

xeirotonia 28

xeirotonia 27

Εμφανίσεις: 74165
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!