Νέος Ηγούμενος στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου στη Λαγκάδα Ζακύνθου

igoumenos

Mε απόφαση που υπέγραψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, νέος Ηγούμενος της περιώνυμης Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Λαγκάδα Ζακύνθου είναι ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας, ο οποίος, από την πρώτη κιόλας ημέρα της εγκαταβιώσεώς του στην Μονή, επέδειξε αφοσίωση τόσο στον τόπο της Μετανοίας του, όσο και την παρακείμενη Ενορία του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Χαρτάτων, όπου ήδη εφημερεύει.

Ο σημερινός διορισμός του π. Γαβριήλ έρχεται σε συνέχεια της πριν από μερικές ημέρες παραίτησης του γέροντος Ηγουμένου Αρχιμανδρίτου Θεοφίλου Παυλάτου, ο οποίος θεώρησε ότι δεν μπορεί πλέον να αποδώσει, όσο παλαιότερα, καθώς τα πολλαπλά έργα αποκατάστασης των κτιρίων της Μονής χρειάζονται νέο άνθρωπο, ώστε ν' αναλαμβάνει πολλές και αλλεπάλληλες ευθύνες.

Ο π. Θεόφιλος, σεβαστός και αγαπητός κατά πάντα, θα παραμείνει στα λειτουργικά και μοναστικά διακονήματά του απερίσπαστος!  

Από την θέση αυτήν ευχόμαστε στον νεοδιορισθέντα Ηγούμενο να έχει ψυχοσωματική υγεία και φωτισμό εξ ουρανού, ώστε να δικαιώσει τις χρηστές ελπίδες των προϊσταμένων του και των Ζακυνθινών, η δε Μονή του Προδρόμου, επί των ημερών του, να δει ένδοξες ημέρες, σε διαρκή και αγαστή συνεργασία και με τα άλλα δύο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, δηλαδή τον Μεγάλο Οικονόμο Διονύσιο Σκιαδόπουλο (Εφημέριο Κατασταρίου) και τον Μεγάλο Οικονόμο Ελευθέριο Πόθο (Εφημέριο Άνω Γερακαρίου).

Εμφανίσεις: 68427
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!