Νεαπόλεως Βαρνάβας: ''Η επίσκεψη του Πατριάρχη είναι γιορτή και ανάσταση''

abbROMFEA.GR | Στον ALPHA 9.89 και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο μίλησε σήμερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ. Νεαπόλεως, για τα 40 χρόνια παρουσίας και διακονίας στον τόπο των προσφύγων, των ταπεινών και των ελαχίστων.

"Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έρχεται να ευλογήσει τα 40 χρόνια παρουσίας της Μητροπόλεως, και η παρουσία του είναι εορτή και ανάσταση για τον λαό μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβας.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως τόνισε: "Σ' αυτή την πατριαρχική επίσκεψη εμείς δείχνουμε τις γειτονίες μας, τον λαό που πάσχει, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που δοκιμάζεται και έχει φτάσει στα όρια της."

"Ο Πατριάρχης μόνος του ζήτησε να βηματίσει στο λιθόστρωτο για να δει από κοντά τις κυρίες που διακονούν στα συσσίτια, να δει τους μικρούς Ρομά, να φάει ένα βράδυ μόνος του μ΄αυτούς, θα επισκεφθεί νοσοκομεία, θα εγκαινιάσει ξενώνες, αλλά και να επισκεφθεί ένα χώρο εργασίας το εργοστάσιο με τα μπισκότα Παπαδοπούλου", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως.

Επίσης ο κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση, τονίζοντας ότι "ο ξενόφερτος τρόπος ζωής έφερε την πνευματική κρίση που ονομάστηκε οικονομική."

Τέλος ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως υπογράμμισε ότι θα έχουμε κοντά μας και την Παναγία Σουμελά, που και αυτή είναι προσφυγοπούλα.

Εμφανίσεις: 62645
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!