Ένταση στην Ιεραρχία για τον Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη

moulatsiotis

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ένσταση κατέθεσαν στην Ιεραρχία οι Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Τρίκκης Αλέξιος, σχετικά με την ένταξη του προσώπου του Ηγουμένου Αρχιμ. Νεκτἀριου Μουλατσιώτη στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλόγιμων.

Αυτή την ώρα το σώμα της ιεραρχίας ψηφίζει επί της ενστάσεως , η οποία σε περίπτωση που εγκριθεί τότε ο ηγούμενος της μονής στο Τρίκορφο Φωκίδας, δεν θα μπορέσει να προαχθεί σε αρχιερατικό αξίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε με 65 ψήφους να μην εισαχθεί ο Ηγούμενος στον κατάλογο των εκλογίμων.

Η αποκλειστική δήλωση του Αρχιμ. Νεκταρίου στην Romfea.gr

Ο Ηγούμενος Γέροντας Νεκτάριος μιλώντας αποκλειστικά στην Romfea.gr, μεταξύ άλλων τόνισε: "Η πρόταση να ενταχθώ στον κατάλογο των εκλογίμων δεν ήτο δική μου απόφαση αλλά πρόταση της Ιεράς Συνόδου της προηγουμένης θητείας κατόπιν εντολής του Μακαριωτάτου. Ουδέποτε ζήτησα εγώ να εγγραφώ διότι εγώ ζητούσα πάντοτε και επιζητώ την ησυχία της μονής."

"Ἑγώ τότε ευχαρίστησα τον Μακαριώτατο και την Ιερά Σύνοδο και είπα ας γίνει ότι είναι θέλημα Θεού", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο π. Νεκτάριος.

Εμφανίσεις: 105402
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!