Κορωνείας Παντελεήμων: ''Χωρίς Χριστό όλα μηδενίζονται''

koron

Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά της οδού Πατησίων εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού, τον Γεν. Αρχιερατικό επίτροπο Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και άλλους κληρικούς που ήλθαν να συμμετάσχουν στην Πανήγυρη. 

Στον κατάμεστο από πιστούς Ι. Ναό ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας κατά το κήρυγμά του ετόνισε ότι ο Ευγγελιστής Λουκάς ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος.

Ηταν ιατρός, συγγραφεύς, φέρεται δε από την παράδοση και ως ζωγράφος, ειδικώς εικόνων της Παναγίας.

Πράγματι και στο Ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του, περισσότερο από τα άλλα Ευαγγέλια, αναφέρονται γεγονότα και χαρακτηρισμοί σχετικοί με την Παναγία.

Τα χαρίσματά του ο Ευαγγελιστής Λουκάς, συνοδεύοντας μάλιστα τον Απ. Παύλο στις περιοδείες του, τα έθεσε στην διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος στον κόσμο της εποχής του, που βρίσκονταν σε κατάσταση παρακμής.

Και η εποχή μας παρά τις προόδους της επιστήμης και της τεχνολογίας φέρει δείγματα παρακμής,που τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά. Και αναφέρθηκε ο ομιλητής σε ορισμένα από αυτά. Ετσι, συνέχισε, αποδεικνύεται ότι χωρίς Χριστό όλα μηδενίζονται,ενώ με τον Χριστό όλα αξιολογούνται, ιεραρχούνται και αξιοποιούνται σωστά. 

Ειδικώς ο Ευαγγελιστής Λουκάς, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος,και στο Ευαγγέλιό του και στις Πράξεις των Αποστόλων, που συνέγραψε, ασχολείται ιδιαίτερα με το κοινωνικό πρόβλημα πλούτου-φτώχειας, που είναι και σήμερα τόσο επίκαιρο.

Ο προϊστάμενος του Ι.Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Ματθαίος με τους συνεφημερίους του, τους επιτρόπους και τους άλλους συνεργάτες του φρόντισαν για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως.

koron1

koron2

Εμφανίσεις: 55171
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!