Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας (ΦΩΤΟ)

xozobiotisa

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας η οποία μεταφέρθηκε από το νησί της Αμοργού, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Δεναξά,  με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «ΜΑΧΗΤΗΣ».

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην πόλη του Πειραιά με την ευκαιρία του δεκαήμερου εορτασμού που πραγματοποιεί η ενορία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2013» από 20 έως 29 Οκτωβρίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά την θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, οι επίσημοι και οι αρχές της πόλεως, ο κλήρος και ο πιστός λαός ο οποίος συνέρευσε κατά εκατοντάδες στην έλευση της Παναγίας μας.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης τέλεσε δέηση και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία και η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει μέχρι το πρωϊ της Τρίτης 29 Οκτωβρίου, όπου και καθημερινώς θα πραγματοποιούνται λατρευτικές εκδηλώσεις και επίκαιρες πνευματικές ομιλίες.

hozo1

hozo2

hozo3

hozo4

hozo5

hozo6

Εμφανίσεις: 83077
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!