Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου από τον Πατρών Χρυσόστομο

patron

Κατάμεστος από πιστούς ήταν χθες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 το πρωί ο Μητροπολιτικός ιερός ναός της Ευαγγελίστριας στην Πάτρα όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 23 Οκτωβρίου.

Ο κ. Χρυσόστομος όπως εξήγησε στο κήρυγμα του, η συγκεκριμένη Θεία Λειτουργία χρονολογείται από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια και διακρίνεται για την απλότητα της αλλά και τον διαφορετικό τρόπο που οι πιστοί λαμβάνουν τη Θεία κοινωνία (το Σώμα και Αίμα Χριστού).

Μάλιστα το ενδιαφέρον στοιχείο της Θείας λειτουργίας του Ιακώβου του Αδελφόθεου, ο οποίος ήταν υιός του Ιωσήφ και είχε αναλάβει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της πρώτης αποστολικής εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, ήταν ότι όλο το τελετουργικό έλαβε χώρα έξω από το ιερό, μπροστά δηλαδή στους πιστούς ενώ η Θεία λειτουργία έκλεινε χωρίς το γνώριμο μας "Δι' ευχών των αγίων".

Χθες το πρωί στο τέλος της Θείας λειτουργίας στο ναό της Ευαγγελίστριας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε και αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών καθώς και επιμνημόσυνη δέηση για όλους τουε κεκοιμημένους ιατρούς της πόλεως των Πατρών.

Ως γνωστό οι ιατροί έχουν για προστάτη τους τον Άγιο Λουκά που η μνήμη του τιμάται στις 18 Οκτωβρίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι χθες στις 11 το πρωί τελέστηκε στην Ευαγγελίστρια παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων και Θεία Δοξολογία για τον Άγιο Αρτέμιο που είναι ο προστάτης της Αστυνομίας.

Εμφανίσεις: 68976
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!