Σε τρίμηνη αργία ο Eπίσκοπος με την πολυτελή ζωή

episkopos

Ο επίσκοπος του Λίμπουργκ, Φρανζ-Πίτερ Τέμπαρτζ, κλήθηκε στο Βατικανό πριν από μία εβδομάδα περίπου, μετά τις εκθέσεις που ήρθαν στη δημοσιότητα για τις τεράστιες δαπάνες σχετικά με το νέο συγκρότημα που έφτιαξε στη Δυτική Γερμανία.

Στις δαπάνες του επισκόπου, περιλαμβάνονται μια μπανιέρα 15.000 ευρώ, ένα τραπέζι συνεδριάσεων αξίας 25.000 ευρώ καθώς και 738.000 ευρώ για τον κήπο.

Το συνολικό ποσό για την επισκοπική κατοικία ανήλθε στα 31 εκατομμύρια- δέκα φορές περισσότερο από όσο είχε προγραμματιστεί.

Ο επίσκοπος συναντήθηκε με τον Πάπα τη Δευτέρα ενώ σήμερα το Βατικανό ανακοίνωσε: «Η Αγία Έδρα κρίνει σκόπιμο να εξουσιοδοτήσει μια περίοδο αργίας από την επισκοπή για τον Φρανζ-Πίτερ Τέμπαρτζ».

Εννοείται πως ο επίσκοπος θα αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του μετά από τρεις μήνες ενώ στο μεταξύ η εκκλησία θα διεξάγει έρευνα σχετικά με τις δαπάνες του στο Λίμπουργκ.

Ο 53χρονος κατηγορείται επίσης για ψευδή κατάθεση και αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης προκειμένου να επισκεφθεί φτωχούς στην Ινδία το περασμένο έτος.

Εμφανίσεις: 51190
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!