8.000 ευρώ από το Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά για τον καμένο ναό

ImageΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εκφράζει δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες του πρωτίστως προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους απλούς πολίτες που έσπευσαν αμέσως στον τόπο της πυρκαγιάς του ιερού ναού αγίου Στεφάνου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικά μεταβυζαντινά μνημεία (16ος αι.) της Βέροιας, και με διάθεση αυτοθυσίας συνετέλεσαν όλοι μαζί ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι ζημιές, αλλά κυρίως να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Οικονομική ενίσχυση

Η διοικούσα επιτροπή του ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση με 8000 ευρώ υπέρ αποκαταστάσεως των ζημιών που προκλήθηκαν από πυρκαγιά στον ιερό ναό αγίου Στεφάνου Βεροίας της ενορίας αγίου Ιωάννου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικά μεταβυζαντινά μνημεία της Βέροιας (16ος αι.).

Η εκκλησιαστική επιτροπή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την άμεση αυτή χειρονομία του ιερού προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά.

Επίσης, ευχαριστεί  την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμο και όλους όσοι βοήθησαν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς και την αποφυγή τραυματισμών.

Image

Image
Εμφανίσεις: 34614
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!