Στη Ρουμανία ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος

0-korinthou

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος κατά την χρονική περίοδο 24 - 29 Οκτωβρίου 2013 καλεσμένος από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις εκεί Εορταστικές Εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν κατά την ως άνω περίοδο, με ευκαιρία την συμπλήρωση 1700 χρόνων από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων (Φεβρουάριος 313 μ. Χ.), προς τιμήν του Αγίου Θεοστέπτου Βασιλέως και Ισαποστόλου Κων/νου του Μεγάλου.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας, ως γνωστό, έχει κηρύξει το έτος 2013 ως έτος Αγίων Κων/νου και Ελένης αλλά και ως έτος μνήμης του μεγάλου Ρουμάνου θεολόγου του 20ου αιώνος μακαριστού Πρωθιερέως π. Δημητρίου Στανιλοάε (για τον οποίο η Ιερά Μητρόπολή μας στις 7-4-2012 πραγματοποίησε εκδήλωση, στην οποία έγινε παρουσίαση του βιβλίου του «Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»).

Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι ο Σεβασμιώτατος, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, μετά την Τελετή υποδοχής των Ι. Κειμηλίων και της αντιπροσωπείας στον αερολιμένα Βουκουρεστίου θα λάβει μέρος στην τελεσθησόμενη από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ Θ. Λειτουργία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ενώ θα προεξάρχει στην Θ. Λειτουργία το Σάββατο 26 Οκτωβρίου με την συμμετοχή Ρουμάνων Αρχιερέων, Ιερέων και Διακόνων, καθώς και σε άλλες Λειτουργικές και Λατρευτικές Συνάξεις.

Θα επισκεφθεί Ι. Μονές, Ιδρύματα και Κοινωνικά και Πολιτιστικά Κέντρα της χώρας. Επίσης θα επισκεφθεί με την ευκαιρία της Εθνικής μας εορτής την Ελληνική Πρεσβεία και θα παρακαθίσει σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν του ο εξοχότατος πρέσβης κ. Γρηγόριος Βασιλοκωσταντάκης, στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Τέλος, θα παραστεί στον Εθνικό Διαγωνισμό Εκκλησιαστικής Μουσικής της χώρας και θα κηρύξει όλως τιμητικώς την επίσημη ανοικτή έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

Για το αιδέσιμο των Εορταστικών Εκδηλώσεων στην Ρουμανία ο κ. Διονύσιος μεταφέρει από την Ι. Μητρόπολή, προς αγιασμό και ευλογία των εκεί πιστών, μετά από αίτημα του Πατριάρχου το οποίο ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος, την Ιερά Εικόνα του Εφίππου Αγίου Κων/νου του Μεγάλου, την προερχομένη από το σπηλαιώδες παλαιό Μοναστικό κτίσμα του Αγίου Κων/νου στο Γελήνι, η οποία φυλάσσεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ι. Μητροπόλεώς μας, ως και μικρά αποτμήματα εκ Τιμίου Ξύλου και εκ των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ελένης αποθησαυρισμένα στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Αηδονίων.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας θα συνοδεύσουν στο Βουκουρέστι οι Αιδεσ. Εφημέριοι Αηδονίων π. Δημήτριος Ζούζιας και Κρηνών π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, υπεύθυνος της «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΥ ΑΙΘΟΥΣΗΣ», όπου και εκτίθεται η Ι. Εικόνα του Αγίου Κων/νου.

Κατόπιν αυτών γίνεται γνωστό ότι τον Ποιμενάρχη μας κατά την απουσία του στην Ρουμανία θα εκπροσωπήσουν στις Εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή του «ΟΧΙ» ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας και ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

0-korinthou1

0-korinthou2

0-korinthou3

Εμφανίσεις: 78626
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!