Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Ύδρα (ΦΩΤΟ)

P1017545

Του Εμμανουήλ Πούλου | Romfea.gr

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, εορτάστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα και στο όμορφο Νησί της Ύδρας. Επίκεντρο του εορτασμού, ο Ιστορικός Ναός του Αγίου Δημητρίου, κτίσμα του 1815, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Ενορία του Νησιού.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, την παραμονή της Εορτής, πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των Θυγατέρων της, Αγίων Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, προερχόμενα από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας. 

Τα Ιερά Λείψανα μετέφερε στην Ύδρα, για πρώτη φορά, κατόπιν εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κλαδίτη και τον Ιεροδιάκονο π. Συνέσιο Βικτωράτο και τα υποδέχθηκε ο Ιερός Κλήρος της Ύδρας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, οι Αρχές του Νησιού και πλήθος κόσμου, υπό τον ήχο κωδωνοκρουσιών.

Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στη διάρκεια του οποίου, ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, Πρωτ. π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ευχαρίστησε τον π. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο για την ιδιαίτερη ευλογία της μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων και του απένειμε τιμητική διάκριση, μαζί με το Μετάλλιο του Ιερού Ναού.

Ευχαριστώντας ο π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε στις Αγίες και τον εορταζόμενο Άγιο Δημήτριο, ενώ τόνισε ότι οι Ορθόδοξοι Έλληνες πρέπει να έχουμε παράδειγμα στη ζωή μας τους Αγίους, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λυγίζουμε στις δοκιμασίες. 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στα γραφικά δρομάκια και το κεντρικό λιμάνι του Νησιού, η πάνδημη Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Δημητρίου και των Ιερών Λειψάνων, που με ευλάβεια κρατούσαν Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ενώ νέα κορίτσια με παραδοσιακές στολές συνόδευαν τιμητικά, ραίνοντας με άνθη. Συμμετείχε ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές του Τόπου και πλήθος κόσμου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε το Πανηγυρικό Συλλείτουργο και μίλησε καταλλήλως ο Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κλαδίτης, για τον Άγιο Δημήτριο και την Αγία Σοφία. 

Τα Ιερά Λείψανα επέστρεψαν στην Αθήνα την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία και το Κτητορικό Μνημόσυνο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ευχή ολόθερμη, ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος να σκεπάζει και να φρουρεί την Ενορία του, το Νησί μας, την πολή του Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ολόκληρη και οι Αγίες που είχαμε την ξεχωριστή ευλογία να έρθουν στο Νησί μας, να μας οπλίζουν με πίστη ακλόνητη, ελπίδα σταθερή και αγάπη ανυπόκριτη, ώστε να αποκτούμε τη σοφία του Θεού.

P1017387

P1017405

P1017412

P1017449

P1017472

P1017498

P1017512

Εμφανίσεις: 70427
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!