Συνάντηση ρωσικής αντιπροσωπείας με τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

Alexandroupoleos Anthimos

Συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και το Μητροπολίτη Άνθιμο, είχε ρωσική αντιπροσωπεία απαρτιζόμενη από το Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Σοσνόβυ Μπορ Αγίας Πετρούπολης, Ντιμίτρι Πουλιέφσκι και τον Γενικό Διευθυντή του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Περιφέρειας Λένινγκραντ, Βλαντιμίρ Περεγούδα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποφόφ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων που αναπτύχθηκαν από την αδελφοποίηση των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σοσνόβυ Μπορ και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας σε επιχειρηματικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που προσέφερε η αδελφοποίηση στον τομέα του τουρισμού ο κ. Λαμπάκης επισήμανε ότι: «Μπορούμε πλέον να γευόμαστε τους καρπούς της εξωστρέφειας, εντείνοντας παράλληλα τις προσπάθειες για επιπλέον συνεργασία σε επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο, καθώς επίσης σε επίπεδο θρησκευτικού τουρισμού αλλά και σε επίπεδο πανεπιστήμιων».

Ακόμη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υπογράμμισε τη σημασία ίδρυσης παραρτήματος Ρωσικού Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και του υποκαταστήματος της Ρωσικής τράπεζας «Kedr Bank».

«Σήμερα βρεθήκαμε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να κάνουμε τον απολογισμό των προσπαθειών μας στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών μας σχέσεων, αλλά και να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας αυτή στο επόμενο επίπεδο», σχολίασε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σοσνόβυ Μπορ. Ο κ. Πουλιέφσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έως τώρα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, όπως αυτά αποτυπώνονται στην αύξηση του αριθμού Ρώσων επισκεπτών στην Αλεξανδρούπολη κατά τη θερινή περίοδο, μέσω και της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Αγίας Πετρούπολης, η οποία αποτελεί προϊόν, όπως εξήγησε, της συντονισμένης προσπάθειας των δύο Δήμων, της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και τοπικών φορέων και συλλόγων.

Ο Διευθυντής του Πυρηνικού εργοστασίου της Αγίας Πετρούπολης κ. Περεγούδα μετά τη συνάντηση, σημείωσε πως η διεύθυνση στηρίζει τις διμερείς σχέσεις των δύο περιοχών και αναφέρθηκε στις επισκέψεις των παιδιών εργαζομένων στο εργοστάσιο, στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης κατά τους θερινούς μήνες, τα οποία επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ιδιαίτερα ευτυχής για άλλη μια φορά που βρίσκεται στην περιοχή δήλωσε ο Ρώσος Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, αναφέροντας ότι η συνεργασία συνεχίζεται με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. 'Ανθιμος στις δηλώσεις του έκανε αναφορά στις άριστες σχέσεις των δυο περιοχών, στην φιλοξενία των παιδιών από την Αγία Πετρούπολη στις κατασκηνώσεις της μητροπόλεως, καθώς και στο ενδιαφέρον πουν δείχνουν οι Ρώσοι για τον θρησκευτικό τουρισμό.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!