Εορτάστηκε το Αντιμοίρι του Αγίου Γερασίμου στην Ι.Μ. Ομαλών

Xeirotonia1

Κείμενο Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Αντιμοίρι του Αγίου Γερασίμου ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, (όπως πάντα γίνεται), στην Ιερά Μονή Ομαλών του Προστάτη των Κεφαλλήνων  και Ορθροδόξων  Αγίου Γερασίμου.

Τελέστηκε η  πανηγυρική Θεία Λειτουργία με προεξάρχον τον Μητροπολίτη της Νήσου κον κον Σπυρίδωνα, με τους αρχιμανδρίτες: πρωτοσύγκελον π. Γεράσιμον Φωκά,  π. Σπύρον Πετεινάτον, π. Φώτιον Γαβριελάτον, π. Δανιήλ Ζωγράφου, πλήθος ιερέων της Μητροπόλεως και έγινε με πολλή συγκίνηση η χειροτονία εις διάκονον του π. Νεκταρίου Καβίδα  μοναχού της Ιεράς Μονής  Άτρου Κεφαλληνίας.  

Ο λόγος του διακόνου π. Νεκταρίου ήταν θεολογικός και εξομολογητικός με πνεύμα Θεού και αγάπης, πάνω από όλα γεμάτος ταπείνωση και σύνεση. Στη συνοδεία του και στην ιερή εισαγωγή του στην πρώτη βαθμίδα της ιεροσύνης στάθηκε πατρικά ο πανοσιολογιότατος ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Άτρου,  Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ζωγράφου, που εμφανώς και αυτός συγκινημένος ένοιωθε πως η Θεία Χάρις βοηθά τα βήματά του και τον ιερό σκοπό του για την ιερά μονή και το αξιόλογο πνευματικό έργο της. Επίσης, με πολλή καλοσύνη και αρωγή ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, π. Γεράσιμος Φωκάς.

Με πλήθος κόσμου έγινε και η επιστροφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου από τη μεγάλη εκκλησία, στα αλώνια και έπειτα στη μικρή  εκκλησία, εκεί οπού φυλάσσεται  ολοχρονικά το άγιο σκήνωμα.

Xeirotonia2

Xeirotonia3

 

Xeirotonia4

Xeirotonia5

Xeirotonia6

Xeirotonia7

Xeirotonia8

Xeirotonia9

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!