Σύνοδος των Καθολικών Ανατολικών Εκκλησιών τον επόμενο μήνα

cardinal leonardMaxim Goltsa για τη Romfea.gr

Ο Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι της Συνόδου των Ανατολικών Εκκλησιών, ανακοίνωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους του Ποντιφικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών, ότι η σύνοδος κορυφής των Πατριαρχών και των μεγάλων Αρχιεπισκόπων των Ανατολικών Εκκλησιών της Συρίας, του Ιράκ και της Μέση Ανατολής, θα λάβει χώρα το Νοέμβριο.

Η συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 19-22 Νοεμβρίου, θα ασχοληθεί με το θέμα ''Οι Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες: Πενήντα χρόνια μετά τη Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού''. 

“Ο Πάπας Φραγκίσκος συμφώνησε να επαναλαμβάνεται η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2009”, δήλωσε ο Καρδινάλιος Σάντρι, αναφερόμενος στη συνάντηση των Προκαθημένων των Ανατολικών Εκκλησιών με τον τότε Πάπα Βενέδικτο XVI.

Η επικείμενη σύνοδος κορυφής, συνέχισε, “θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει απευθείας με τον Πάπα, σχετικά με την κατάσταση των χριστιανών της Ανατολής”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να παραστεί στη σύνοδο κορυφής στις 21 Νοεμβρίου.

Εμφανίσεις: 43632
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!