Παρίσι: 85 Εκκλησίες εκπέμπουν sos για συντήρηση και αποκατάσταση

Saint AugustinParis

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση πολλών Εκκλησιών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Le Figaro" πάνω από μισο δισεκατομμύριο ευρώ απατούνται για την αποκατάσταση 85 καθολικών εκκλησιών στα επόμενα 15 χρόνια.

Οι εν λόγω εκκλησίες έχουν προβλήματα όπως ρωγμές στους τοίχους, καταστροφή έργων τέχνης από την υγρασία, καθώς και διάφορες φθορές από το πέρασμα του χρόνου.

Οι ειδικοί που πραγματοποιήσαν έρευνα οι εκκλησίες Saint-Merri, Notre-Dame-de-Lorette, Saint-Augustin, La Madeleine, το Saint-Eustache, Saint-Sulpice, Saint-Severn εκπέμπουν sos για εργασίες αποκατάστασης.

Πάντως παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Παρισιού αυξήθηκε κατά 59% σε 10 χρόνια, η πρόβλεψη για τα θρησκευτικά μνημεία, μειώθηκαν κατά 27%.

Να αναφερθεί ότι 20 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την συντήρηση και αποκατάσταση θρησκευτικών μνημείων από τον προϋπολογισμο του 1994, ενώ μειώθηκε κατά 0,3% του συνολικού προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του δήμαρχου Μπερτράν Ντελανοέ.

Για την ιστορία ο δήμαρχος του Παρισιού έχει διαθέσει 85 εκατ. για το κέντρο σύγχρονης τέχνης, και τουλάχιστον 110 εκατ. ευρώ για συγκεκριμένο γήπεδο.

Εμφανίσεις: 52070
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!