Ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Σταγών

stagonΤο τριήμερο της Εθνικής επετείου ήρθαν στην Καλαμπάκα για προσκύνημα στα μοναστήρια των Μετεώρων εκατό περίπου ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δικαστές των Τρικάλων, Εισαγγελείς Εφετών, μέλη του συλλόγου δικαστών και εισαγγελέων Ελλάδος.

Επικεφαλής των περιηγητών ήταν η πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασιλική Θάνου Αρεοπαγίτης.

Το πρωί της Κυριακής (27/10) επισκέφτηκαν τις Μονές των Μετεώρων και το απόγευμα, κατά την επιθυμία που εξέφρασαν στον Σεβασμιώτατο Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, παρευρέθηκαν στον εσπερινό για την εορτή της Αγίας Σκέπης και την παράκληση της Παναγίας, στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Στις ακολουθίες του εσπερινού και της παράκλησης συμμετείχε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων π. Δομέτιος.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος με ένα σύντομο χαιρετισμό μαζί και καλωσόρισμα εξήρε το έργο των δικαστών και την προσφορά της δικαιοσύνης στην κοινωνία μας.

Στο αρχονταρίκι της Μονής η Γερόντισσα Ταβιθά με τη συνοδεία της υποδέχτηκε τους λειτουργούς της δικαιοσύνης με το καθιερωμένο μοναστηριακό πλούσιο κέρασμα και η πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασιλική Θάνου κατά την προσφώνησή της ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την φιλοξενία και την ευλογία του.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στους επισκέπτες την ιστορία και την πορεία της Μονής και συνέχισε τον λόγο του με σκέψεις που έβγαιναν από το βάθος της καρδιάς του.

Στη συνέχεια η ηγουμένη καλωσόρισε τους δικαστικούς τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη είναι η ασφάλεια των αδικουμένων και ο π. Δομέτιος υπογράμμισε την κοινή έννοια του λειτουργού και όχι του υπαλλήλου, για την δικαιοσύνη και την Εκκλησία.

Η όμορφη και κατανυκτική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε αφού όλοι έλαβαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου μια εικονίτσα της Παναγίας και των Αγίων Θεοδώρων.

Εμφανίσεις: 50787
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!