Μητροπολίτης Κορωνείας: ''Ο Άγιος Γεώργιος πρότυπο δυνάμεως''

4343Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου Νικαίας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό έπειτα από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π.Εμμανουήλ Ραπτάκη και ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Νικαίας κ.Αλεξίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ.Παντελεήμων,που είναι και ενορίτης του Ναού.

Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ.Ιωακείμ και αυτός ενορίτης και για πολλά χρόνια προϊστάμενος του Ι.Ναού.

Στον εσπερινό έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς από ενορίες της Μητροπόλεως Νκαίας.

Στο κήρυγμά του ο Σέβ.Κορωνείας είπε ότι εορτάζουμε την ανακομιδή και κατάθεση των τιμίων Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στον Ναό που οικοδομήθηκε προς τιμήν Του στην πατρίδα της μητέρας Του,την Παλαιστίνη,στην πόλη Λύδδα,οπότε έγιναν και τα εγκαίνια του Ναού εκείνου.

Το γεγονός απεικονίζεται στην παλαιά εικόνα που φυλάσσεται στον Ναό και τίθεται σε προσκύνηση απόψε,συνέχισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Αγ.Γεώργιος,πρόσθεσε,είναι για όλους μας πρότυπο δυνάμεως. Οχι δυνάμεως που καταπιέζει, απομυζά, εκμεταλλεύεται, καταστρέφει και σωριάζει ερείπια, αλλά δυνάμεως που οικοδομεί, ανακαινίζει και στηρίζει.

Αυτήν την δύναμη την αντλούσε ο Αγιος από τον  Χρστό.Απο τον Χριστό κι εμείς μπορούμε να αντλούμε δύναμη για τους αγώνες της ζωής μας για τα τόσα προβλήματα που ιδιαίτερα σήμερα αντιμετωπίζουμε,ώστε να παραμένουμε όρθιοι και να αναδεικνυόμεθα νικητές.

Ακολούθησε Λιτάνευση της εικόνας και των τιμίων Λειψάνων του Αγίου.

Ο προϊστάμενος και μοναδικός εφημέριος του Ναού με τους συνεργάτες του φρόντισαν για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως και οι πιστοί ανταποκρίθηκαν με την αθρόα προσελευσή τους.

Εμφανίσεις: 79033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!