Αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Εκκλησίας στην Ημαθία

mitropolitis tsernicov veria

Στην Ημαθία βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία κληρικών και λαϊκών από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με επικεφαλή τον Μητροπολίτη Chernigov Αμβρόσιο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του τμήματος Προσκυνηματικού Τουρισμού της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Το πρωί της Κυριακής (3/11), ο Μητροπολίτης Chernigov Αμβρόσιος λειτούργησε στο ναό των Αγ. Αναργύρων Βέροιας, όπου εκκλησιάστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας.

Μάλιστα, τον κ. Αμβρόσιο καλωσόρισε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ενώ ο Ουκρανός Μητροπολίτης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αναγκαιότητα της ενότητας της Εκκλησίας.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Chernigov πρόσφερε από μία εικόνα του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, ο οποίος καταγόταν από την χώρα του, στη Δήμαρχο και τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, στον οποίο μάλιστα έδωσε και ένα αρχιερατικό εγκόλπιο προοριζόμενο για τον Μητροπολίτη Βεροίας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία.

mitropolitis tsernicov veria4

mitropolitis tsernicov veria5

mitropolitis tsernicov veria2

mitropolitis tsernicov veria3

Εμφανίσεις: 53166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!