ΔΩΡΕΑΝ Σπιρομέτρηση από το ΚΕΣΟ και τον Ι.Ν. Αγίου Αιμιλιανού

spirometrisiΤο Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας(ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικό Ίδρυμα και ο Ιερός Ναός Αγίου Αιμιλιανού(Λ. ΣΚΟΥΖΕ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνουν από κοινού ΔΩΡΕΑΝ εξέταση Σπιρομέτρησης την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 από 8.30-3μμ

Με σύνθημα: «21600 αναπνοές την ημέρα, μια κάνει την διαφορά» το ΚΕΣΟ και ο Ι.Ν. Αγ. Αιμιλιανού έλαβαν μια κοινή πρωτοβουλία με στόχο να συμβάλουν αφ΄ ενός στην πρόληψη των πιθανών παθήσεων των πνευμόνων και αφ΄ ετέρου στη τόνωση της ενοριακής δράσης των ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πάντα με γνώμονα την βοήθεια προς το πλησίον μας.

Τι είναι η σπιρομέτρηση;

Η σπιρομέτρηση εξετάζει πόσο καλά μπορείτε να αναπνεύσει ο εξεταζόμενος. Συμβάλει στην διάγνωση διαφόρων πνευμονικών νόσων.

Είναι ανώδυνη και διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Απαιτεί δυνατό φύσημα μέσα σε μια μικρή συσκευή, στο σπιρόμετρο, που μετράει πόσο αέρα μπορείτε να φυσήξετε από τους πνεύμονές σας και πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό.
Ποιοι πρέπει να κάνουν την εξέταση;

• Οι Καπνίζοντες ή οι πρώην καπνιστές
• Όσοι -όσες Βήχουν πολύ
• Αν σας κόβεται η ανάσα όταν περπατάτε γρήγορα
• Αν είστε άνω των 40 ετών
• Όταν πρόκειται να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση
• Αν χετε επεισόδια συριγμού ( ¨σφυρίγματος¨ κατά την ανάσα)
• Λαμβάνετε ήδη αγωγή για αναπνευστική νόσο ( Βρ.Άσθμα/ ΧΑΠ …) και πρέπει να παρακολουθείται η πορεία της και η ανταπόκρισή της στην αγωγή
• Αν ανησυχείτε για την υγεία των πνευμόνων σας.

Τι συμβαίνει κατά την εξέταση;

Ο γιατρός θα σας δείξει πώς να φυσήξετε μέσα στο σπιρόμετρο πριν ξεκινήσετε. Είναι σημαντικό να φυσήξετε όσο πιο δυνατά μπορείτε κατά την εξέταση, αλλιώς τα αποτελέσματα δεν θα είναι ακριβή. Θα σας ζητηθεί να φυσήξετε από μία έως τρεις ή περισσότερες φορές μέσα στο σπιρόμετρο. Ώστε να αξιοποιηθεί το καλύτερο δείγμα.

Όταν κρατάτε το σπιρόμετρο, θα πρέπει:
• Να εισπνεύσετε όσο πιο βαθιά μπορείτε και να τοποθετήσετε τα χείλη σφιχτά γύρω από το επιστόμιο
• Να βάλετε τα δυνατά σας και να φυσήξετε δυνατά τον αέρα σας, όσο πιο γρήγορα γίνεται
• Να συνεχίσετε να φυσάτε μέχρι να αδειάσουν οι πνεύμονές σας και ο γιατρός να σας πει να σταματήσετε

Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα;

Ο/Η γιατρός που εκπονεί την έξεταση, θα μετρήσει τους όγκους αέρος, που φυσάτε και που προκύπτουν από την σπιρομέτρηση, ώστε να αποφασίσει πόσο καλά λειτουργούν οι πνεύμονές σας.

Αν ο/η γιατρός διαβλέψει πρόβλημα μπορεί να σας ζητήσει να επαναλάβετε την σπιρομέτρηση Αναλόγως των ευρημάτων της σπιρομέτρησης ο/η ιατρός θα αποφασίσει αν και κάθε πότε χρειάζεται να επαναλάβετε την εξέταση.

Μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε κάποιες επιπλέον εξετάσεις, αν ο ιατρός χρειαστεί να προχωρήσει στην διερεύνησή του.

Εμφανίσεις: 57412
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!