Η Εσθονική Εκκλησία προέβη σε μεταρρύθμιση του λειτουργικού ημερολογίου

ImageΣε μεταρρύθμιση του λειτουργικού ημερολογίου το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2012, θα προχωρήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Εσθονίας κ. Στέφανο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από εκείνη τη χρονική στιγμή και μετά, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις για λόγους ποιμαντικής οικονομίας, οι οποίες αναφέρονται στο σχετικό ανακοινωθέν, "οι μη κινητές εορτές θα εορτάζονται σύμφωνα με το γρηγοριανό ημερολόγιο και οι κινητές εορτές (οι περίοδοι του Τριωδίου και του Πεντηκοσταρίου) σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο"

Να σημειωθεί ότι η μεταρρύθμιση αυτή προτάθηκε από τον ΜητροπολίτηΣτέφανο, και κατά τη συνεδρία της Εκκλησίας της Εσθονίας έγινε αποδεκτή με πλειοψηφία (73 ψήφους υπέρ, 1 ψήφο κατά, 14 απών).

Τέλος με την απόφαση αυτή η Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας, εναρμονίζεται και στο θέμα του ημερολογίου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εμφανίσεις: 56197
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!